23 / 12 / 2024

türkiye afet risk azaltma planı

türkiye afet risk azaltma planı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada "Büyük afetleri önleyemeyiz ancak afetlere karşı önlem alabiliriz. Bizim belki de üzerinde durmamız gereken en önemli mesele bu. Yani risk azaltma ve planlama meselesi" dedi.

Marmara depremleri Türkiye için milat oldu! 

Geçtiğimiz hafta Marmara Denizi'nde yaşanan 3.2'lik deprem endişe yaratmıştı. ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban, Marmara depremlerinin afetlere bakışı açısından bir milat olduğunu dile getirdi. 

Türkiye'nin diri fay haritası güncellendi! İşte birinci derece riskli bölgeler!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 24 üniversite, 100'den fazla bilim insanı ve 300'ün üzerinde bursiyer, Türkiye'deki toplamda 485 diri faydan 132'sinde aynı anda çalışma yapıyor. İşte birinci derece riskli bölgeler…

Türkiye'de deprem riski çok yüksek: Kuzey Anadolu Fayı ve İzmir-Tuzla Fayı her an kırılabilir! 7'den büyük depremler...

Türkiye’de nitelikli bir afet planlaması yapılmadığına dikkat çeken Jeoloji Mühendisi Önalan, Türkiye’nin afet riskinin ‘çok yüksek’ kategorisinde olduğunun ve ki fay hattının her an kırılabileceğinin altını çizdi. İşte o açıklama... 

Türkiye'de 2024'ün ilk yarısında en büyüğü 5,6 büyüklüğünde 17 bin 343 deprem oldu! Bu iller peş peşe sallandı!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen,  Türkiye'nin yılın ilk yarısında 17 bin 343 depremle sarsıldığına dikkat çekti ve büyüklükleri sıraladı. İşte peş peşe meydana gelen o depremler...

Fitch'den Türkiye için yeni rapor: Türk tahvil piyasası canlandı!

Fitch Türkiye için yeni raporunu duyurdu. Raporda, "Türk tahvil piyasası yatırımcıların risk iştahının iyileşmesiyle canlandı, sukuk ihraçları arttı" değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi seviyesi ne kadar oldu?

Türkiye'nin 5 senelik kredi risk primi (CDS), Şubat 2021'den bu yana ilk defa 282 baz puanın altına gerileyerek 281,75 puana kadar düşüş yaşadı..

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 466 baz puana gerilerken, 14 Mayıs tarihinden bu güne en düşük seviyesine indi. Peki risk primindeki düşüşü hangi durumlar etkiledi?

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

türkiye afet risk azaltma planı Haberi

türkiye afet risk azaltma planı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Konya'da bir otelde gerçekleştirilen Obruk Alanlarının Tespit Edilmesi Projesi İlerleme Faaliyet Toplantısı ve Çalıştayı'nda önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ülkemizde son iki senenin afet riskleri değerlendirilmesinde, afetlerin tamamının büyük ölçekte olduğunu kaydeden Yunus Sezer, "Dünyada son 10 yılda meydana gelen 3 bin 751 afet var. Yaklaşık 750 bin insan bu afetlerde hayatını kaybetti, 2 milyara yakını da afetlerden etkilendi." dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Türkiye'nin de son iki senede bir taraftan sel, bir taraftan deprem, bir taraftan da yangınlar sebebiyle büyük bir imtihan verdiğini söyledi.

Afetler sonrası iyileştirmeler sebebiyle ülke olarak büyük bir enerji ve ekonomik maliyetlerle baş başa kalındığını kaydeden Yunus Sezer, "Bunların toplamının...