02 / 05 / 2024

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 466 baz puana gerilerken, 14 Mayıs tarihinden bu güne en düşük seviyesine indi. Peki risk primindeki düşüşü hangi durumlar etkiledi?



Mayıs ayında gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından, yeni ekonomi yönetiminin piyasa dostu tutumuyla düşüş eğiliminde hareket eden Türkiye'nin risk primi, dünkü Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinden sonra da düşüş eğilimine devam ediyor. 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 466 baz puana gerilerken, 14 Mayıs tarihinden bu güne en düşük seviyesine indi. 

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta dün yapılan görüşmede önemli kararlar alınırken, Türkiye, İsveç ve NATO'nun üçlü görüşmesinin ardından gerçekleştirilen açıklamada, Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini TBMM'ye sevk edeceğine, İsveç'in de Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinin canlandırılması konusundaki çabaları destekleyeceğine dikkat çekildi. 

Türkiye nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön