18 / 05 / 2024

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 466 baz puana gerilerken, 14 Mayıs tarihinden bu güne en düşük seviyesine indi. Peki risk primindeki düşüşü hangi durumlar etkiledi?



Analistler, söz konusu anlaşmanın pek çok ülke tarafından olumlu karşılandığına vurgu yaptı ve Türk varlıklarını da olumlu etkilediğini dile getirdi. Yeni ekonomi yönetiminin verdiği mesajların da piyasalarda olumlu karşılandığına dikkat çeken analistler, özellikle enflasyonla mücadeleye vurgu yapılmasının öneminin altını çizdi. 

Bu arada, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, söz konusu haber akışından olumlu yönde etkilendi. Endeks, gün içinde 6.379,29 puanla yeni rekora imza attı. 

Türkiye nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

BIST 100 endeksindeki artış eğilimi üst üste 5. işlem gününde de sürerken, bugünkü yükselişe, yüzde 4'ü geçen kazançla bankacılık endeksi liderlik ediyor. 

Endeks, son 4 işlem gününün tamamında kapanış rekorunu yenilerken, seçimin ardından endeksteki değer kazancı yüzde 40'a ulaştı. 

14 Mayıs seçimlerinden hemen önce 500 baz puanın altına gerileyen Türkiye'nin kredi risk primi (CDS), 23 Mayıs'ta 720 baz puana kadar çıkmıştı. CDS, bu rakamla Ekim 2022 tarihinden söz konusu tarihe kadarki rekorunu yenilemişti. 

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

BofA, 2023 gümüş tahmini açıkladı! Gümüş yatırımcıları dikkat! Ters köşe olacaksınız


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön