07 / 05 / 2024

Türkiye Afet Müdahale Planı!

Türkiye Afet Müdahale Planı!

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) 3 Ocak 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. TAMP, her tür ve ölçekte, afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak, bakanlık, kurum ve kuruluşlar ve gerçek kişileri kapsıyor...



Türkiye Afet Müdahale Planı!


3 Ocak 2014  CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 28871


KURUL KARARI


Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulundan:


Tarihi              : 20/12/2013


Karar Sayısı    : 2013/2


Konu               : Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)


5902 Sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun hükümleri gereğince, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşların katılımı ile hazırlanmış olan ekli “Türkiye Afet Müdahale Planı” Yüksek Kurul tarafından onaylanmıştır.


Türkiye Afet Müdahale Planı..

Türkiye Afet Müdahale Planının (TAMP) amacı;  afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemektir.

 

TAMP, ülkemizde yaşanabilecek her tür ve ölçekte, afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak, bakanlık, kurum ve kuruluşlar, özel kuruluşlar, STK’lar ve gerçek kişileri kapsar. 


Afet ve acil durum hizmetlerinin koordinasyonundan, eğitim politikalarının oluşturulmasından ve bu konularda mevzuat düzenlemeleri yapılmasından AFAD sorumludur.


Ulusal düzey hizmet grubu planlarının hazırlanması ve uygulanmasından hizmet grubundan sorumlu ana çözüm ortağı olan bakanlık, kurum ve kuruluşlar asli sorumlu olmakla birlikte, hizmet grubu planlarında görevlendirilen destek çözüm ortağı bakanlık, kurum ve kuruluşlar, özel sektör, STK’lar ve gerçek kişiler de ayrı ayrı sorumludur.


Bakanlık, kurum ve kuruluşlarda planların hazırlanması ve uygulanmasından en üst yöneticiler, il afet müdahale planlarının hazırlanması ve uygulanmasından valiler, özel kuruluşlarda ise sahipleri veya yetkili temsil organları sorumludur.


Türkiye Afet Müdahale Planı tam metni için tıklayın


Geri Dön