22 / 05 / 2024

risk analizi kapsamında olmayan işler

risk analizi kapsamında olmayan işler

Risk değerlendirme çalışmaları bilindiği üzere, işçi çalıştıran işyerlerinde zorunlu tutuluyor? Peki hangi işyerleri bu zorunluluğun dışında tutuluyor? Risk analizi hangi işlerde zorunlu değil? İşte risk değerlendirmesi istisnaları...

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Beydağı'nda dönüşüm kapsamında 1323 konut yıkıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamında bugüne kadar, risk taşıyan 1323 adet konut yıkıldı.

Ergene Havzası'nda risk analizi yapılacak!

Ergene Havzasında hava kirliliği ve buna bağlı sağlık risklerinin araştırılması için TÜBİTAK destekli proje kapsamında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı gibi yerleşim ve sanayi bölgelerinde oluşan hava kirleticileri belirleniyor.

İnşaatta risk analizi nedir?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi için önem teşkil ediyor. Peki, inşaatta risk analizi nedir?

Kazı işleri risk analizi 2015!

İş Sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereğince risk analizi yapılması gereken işler arasında inşaat kazı işleri de bulunuyor. Peki kazı işleri risk analizi nasıl yapılır? İşte kazı işleri risk analizi 2015...

Kentsel dönüşüm kapsamında 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca iki yıl önce resmi olarak başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşların talebiyle ülke genelinde şimdiye kadar 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı.

Risk analizi ekibi kimlerden oluşur?

Risk analizi ile ilgili esaslar, 29 Aralık 2012 tarihinde 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Risk analizi bir ekip tarafından yapılıyor. Peki, risk analizi ekibi kimlerden oluşur?

Bomonti Elektrik piyasa yapıcılığı kapsamında gerçekleştirilen işlem raporunu yayınladı!

Bomonti Elektrik Kamu Aydınlatma Platform'unda alım satım tablosunu yayınlayarak yaptığı yazılı açıklamada piyasa yapıcılığı kapsamında bu ay gerçekleştirilen gelir gider işlem tablosunun raporunu yayınladı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında bugün 18 bina yıkılacak!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında bugün 18 bina yıkılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE’nin katılımlarıyla, Bağcılar’ daki 184 bağımsız birimin bulunduğu 18 binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

İzka projesi kapsamında yapılacak okul inşaatı ihalesi 4 Ağustos'ta!

İzka projesi kapsamında okul binası havalandırma, elektrik, tadilat ve inşaat işleri, İTO Vakfı tarafından ihaleye çıkıyor. İhalesi, 4 Ağustos 2014 tarihinde saat 09.00'da yapılacak.

Yapı işlerinde risk analizi nedir?

Yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde yer alıyor. Peki, yapı işlerinde risk analizi nedir?

İnşaatlara risk analizi zorunluluğu!

İnşaatlarda meydana gelebilecek tehlikeler, tehlikelerin dereceleri, tehlikelerin öncelik durumu, riski ve alınması gereken önlemler gibi detayların risk analizinde belirtilmesi gerekiyor. İşte, inşaatlara risk analizi zorunluluğu!

İnşaatta risk analizi nasıl yapılır?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi olası risklerle ilgili kontrol tedbirlerinin yapılmasını sağlıyor. Peki, inşaatta risk analizi nasıl yapılır?

risk analizi kapsamında olmayan işler Haberi

risk analizi kapsamında olmayan işler

Risk değerlendirmesi istisnaları!

Risk değerlendirmesi, İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmalara deniyor. 


İşyerleri için zorunlu bir uygulama olan risk değerlendirmesi çalışmaları,  kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanlarına zorunlu tutulurken; kimi faaliyet ve kişiler bu uygulama dışında kalıyor. Peki risk analizi istisnaları nelerdir? Risk analizi hangi işlerde zorunlu değil? 


Risk analizi kapsamında olmayan işler İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda 2. maddede sıralanıyor:


Kapsam ve istisnalar

MADDE 2 –

(1) Bu Kanun; kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri...