13 / 05 / 2024

risk değerlendirme nedir

risk değerlendirme nedir

İşyeri vasfı taşıyan her kurumda risk değerlendirmesinin yapılması gerekiyor. Peki risk değerlendirmesinde püf noktaları nelerdir, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

İzale-i şuyu davasında değerlendirme esası nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Çeşme’de bulunan müşterek mülkiyetli arsam için anlaşmazlık nedeniyle izale-i şuyu davası açıldı. Değerlendirme esası nedir? Rakam nasıl oluşur' sorusunu yanıtladı.

Malatya'da deprem değerlendirme toplantısı yapıldı!

24 Ocak tarihinde Malatya'yı da ciddi oranda etkileyen depremle ilgili deprem değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda bundan sonraki süreçte atılması gereken adımlar belirlendi.

Hasan Akgün'den 2019 Yılı Yatırım Programı ve Değerlendirme Çalıştayı!

Çalışmalarına devam eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün mahalle muhtarlarıyla buluşarak “2019 Yılı Yatırım Programı ve Değerlendirme Çalıştayı” gerçekleştirdi.

Peker GYO Varsayımlara İlişkin Değerlendirme Raporu 2019!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 30 Eylül 2019 Halka Arz Fiyatının Belirlenmesinde Esas Alınan Varsayımlara İlişkin Değerlendirme Raporu yayınlandı...

Ic Uluslarası Uygunluk Değerlendirme Belgelendirme Müh. Eğitim Hizmetleri Ticaret LTD.ŞTİ. kuruldu!

Ic Uluslarası Uygunluk Değerlendirme Belgelendirme Müh. Eğitim Hizmetleri Ticaret LTD.ŞTİ. Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayfer Güneş ve Tarık Kıyan ortaklığıyla kuruldu.

Cin Test Değerlendirme Belgelendirme Gözetim ve Denetim Merkezi Anonim Şirketi kuruldu!

Cin Test Değerlendirme Belgelendirme Gözetim ve Denetim Merkezi Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli Ulusoy Erdoğan tarafından kuruldu.

SKC Uygunluk Değerlendirme Anonim Şirketi kuruldu!    

SKC Uygunluk Değerlendirme Anonim Şirketi Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Sıkıcı tarafından kuruldu.

Müteahhitlik karneleri 2019 yılı değerlendirme kat sayıları belli oldu!

Müteahhitlik karneleri değerlendirme kat sayıları 2019 belli oldu. Değerlendirme katsayıları bugünkü 30716 sayılı Resmi Gazete'de yer aldı..

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıradışı Geri Dönüşüm Ve Atık Değerlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Özalp tarafından kuruldu. 

Beykoz Belediyesi yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı!

Beykoz Belediyesi bir senelik yatırım ve çalışmaların masaya yatırıldığı Yılsonu Değerlendirme Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Ankara Şereflikoçhisar OSB için değerlendirme toplantısı yapıldı!

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, OSB faaliyetleri ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar konuşuldu. 

Szutest Uygunluk Değerlendirme Anonim Şirketi Dudullu Şubesi açıldı!

Szutest Uygunluk Değerlendirme Anonim Şirketi Dudullu Şubesi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

risk değerlendirme nedir Haberi

risk değerlendirme nedir

Risk değerlendirmesinde püf noktaları!

İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş yerlerinde ve kapıcı çalıştıran apartmanlarda, "Risk Değerlendirme" faaliyetininin uygulanması gerekiyor. Peki risk değerlendirmesinde püf noktaları nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Risk değerlendirmesi uygulamasının amacı işyerinde yürütülen işlerin bütün safhalarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili riskleri ortadan kaldırmak veya en aza indirgemek olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca söz konusu uygulamayı yapmayan kurumlara para cezası uygulanıyor. 


Risk değerlendirme yapmama cezası..

- Risk değerlendirmesi yönetmeliği ne göre risk değerlendirmesi yapmayan veya yaptırmayan işverene 3.234 TL,

- Aykırılığın devam ettiği her ay için 4.851 TL, 

- İş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına ve çalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlama yükümlülüklerini yerine getirmeyen işverene ise 1.617 TL idari...