13 / 05 / 2024

risk değerlendirme yöntemleri

risk değerlendirme yöntemleri

İşyeri vasfı taşıyan her kurumda risk değerlendirmesinin yapılması gerekiyor. Peki risk değerlendirmesinde püf noktaları nelerdir, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

BİLSEM sorgulama ekranı nereden bakılır? 2023 değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Üstün zekalı ve yetenekli öğrencilere yönelik Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri'nin (BİLSEM) bireysel değerlendirme sonuçları bugün Millî Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi http://meb.gov.tr adresi üzerinden açıklandı.

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgeleri değerlendirme katsayıları 2023!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2023 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 32101 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022/3!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2022/3 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31949 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022/2!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2022/2 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022!

Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2022 yılına ait değerlendirme katsayıları hakkında tebliğ, bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı 4 Ocak'ta!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) ev sahipliğini üstlendiği “2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme” Toplantısı 4 Ocak tarihinde Türkiye Müteahhitler Birliği'nde gerçekleşecek. 

Fahrettin Altun'dan, 103 emekli amiralin bildirisine yönelik soruşturmaya ilişkin değerlendirme!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 103 emekli amiralin bildirisine yönelik soruşturmaya ilişkin değerlendirme yaptı. İşte Altun'un o değerlendirmesi...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2021!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2021 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31433 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnceser Belgelendirme Ve Uygunluk Değerlendirme Limited Şirketi kuruldu!

İnceser Belgelendirme Ve Uygunluk Değerlendirme Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Engin Karakaş ve Özen Şahingöz ortaklığında kuruldu.

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın!

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

İzmir depremi ön değerlendirme raporu yayımlandı!

 İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), İzmir'de meydana gelen 6.6 depremine ilişkin ön değerlendirme raporunu yayımladı.

AFAD'dan İzmir depremine ilişkin ön değerlendirme raporu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Ege Denizi İzmir Seferihisar açıklarındaki 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu yayımlandı. 

risk değerlendirme yöntemleri Haberi

risk değerlendirme yöntemleri

Risk değerlendirmesinde püf noktaları!

İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş yerlerinde ve kapıcı çalıştıran apartmanlarda, "Risk Değerlendirme" faaliyetininin uygulanması gerekiyor. Peki risk değerlendirmesinde püf noktaları nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Risk değerlendirmesi uygulamasının amacı işyerinde yürütülen işlerin bütün safhalarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili riskleri ortadan kaldırmak veya en aza indirgemek olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca söz konusu uygulamayı yapmayan kurumlara para cezası uygulanıyor. 


Risk değerlendirme yapmama cezası..

- Risk değerlendirmesi yönetmeliği ne göre risk değerlendirmesi yapmayan veya yaptırmayan işverene 3.234 TL,

- Aykırılığın devam ettiği her ay için 4.851 TL, 

- İş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına ve çalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlama yükümlülüklerini yerine getirmeyen işverene ise 1.617 TL idari...