04 / 05 / 2024

risk nasıl ölçülür

risk nasıl ölçülür

Risk değerlendirmesinde riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması, dokümantasyon gibi aşamalar bulunuyor. Peki risk analizinde risk nasıl belirlenir? İşte risklerin belirlenmesi detayları..

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde bunlara dikkat edin! Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Hemen okuyun!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, risk altında kabul edilen yıkılmak yerine deprem yönetmeliğine uygun daha kalıcı yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir, dönüşüm kira yardımı nasıl, nereden alınır, kira yardımı alma belgeleri neler?

Riskli yapı süreci nasıl sürdürülecek?

Riskli yapılarla ilgili süreç, "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" olmak üzere, 4 ana aşamadan meydana geliyor.  Peki bu işlemler nasıl yürütülüyor?

Kentsel dönüşüm risk raporu nasıl alınır?

6306 sayılı kanun gereğince yapılan kentsel dönüşüm kapsamında öncelikle binanın riskli olarak tespit edilmiş olması ve rapor düzenlenmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu nasıl alınır?

İnşaatlarda risk analizi nasıl yapılır?

İnşaatlarda risk analizi, tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi olası risklerle ilgili kontrol tedbirlerinin yapılmasını sağlıyor. Peki, inşaatlarda risk analizi nasıl yapılır?

Riskli bina tespit lisansı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli binalara, ilk etapta lisanslı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan inceleme neticesinde risk raporu veriyor. Peki, riskli bina tespit lisansı nasıl alınır?

Kapıcı çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

2013 yılından itibaren en az 1 işçi çalıştıran işyerleri ve Kapıcı Kaloriferci Bahçıvan gibi hizmetli çalıştıran apartmanların risk değerlendirmesi yaptırması zorunlu oluyor. Peki, kapıcı çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

29 Aralık 2012 Cumartesi günü 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında apartmanlarda risk değerlendirmesi zorunlu tutuluyor. Peki, apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

1 Ocak 2013′ten itibaren kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda bina risk analizi yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, bina risk analizi nedir nasıl yapılır?

İnşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı ile işverenler, işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve bertaraf edilmesi için risk değerlendirmesi yapmak ile yükümlü oluyor. Peki, inşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Risk değerlendirme apartmanlarda nasıl yapılır?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve kanun yönetmelikleri gereğince kapıcı, bahçıvan veya güvenlik çalıştıran apartmanlarda risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, risk değerlendirme apartmanlarda nasıl yapılır?

Kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

İşçi çalıştıran tüm firmaların risk analizi yapmaları zorunlu oluyor. Apartmanlarda kapıcı çalıştırıldığı için risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, apartmanda kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

Apartmanda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Risk değerlendirmesi kapsamında apartman, bina ve sitelerde var olan ya da dışarıdan gelebebilecek tehlikeler belirlenerek gerekli önlemler alınıyor. Peki, apartmanda risk değerlendirmesi nasıl yapılır? Apartman risk değerlendirmesi...

risk nasıl ölçülür Haberi

risk nasıl ölçülür

Risk nasıl belirlenir?

Risk değerlendirmesi; tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere tehlikeleri tanımlama, riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması, dokümantasyon, yapılan çalışmaların güncellenmesi ve gerektiğinde yenileme aşamaları izlenerek gerçekleştiriliyor. Peki risk nasıl tespit edilir?


Risklerin belirlenmesi 

(1) Tespit edilmiş olan tehlikelerin her biri ayrı ayrı dikkate alınarak bu tehlikelerden kaynaklanabilecek risklerin hangi sıklıkta oluşabileceği ile bu risklerden kimlerin, nelerin, ne şekilde ve hangi şiddette zarar görebileceği belirlenir. Bu belirleme yapılırken mevcut kontrol tedbirlerinin etkisi de göz önünde bulundurulur.


(2) Toplanan bilgi ve veriler ışığında belirlenen riskler; işletmenin faaliyetine ilişkin özellikleri, işyerindeki tehlike veya risklerin nitelikleri ve işyerinin kısıtları gibi faktörler ya da ulusal veya uluslararası standartlar esas alınarak seçilen yöntemlerden biri veya birkaçı bir arada kullanılarak analiz...