16 / 05 / 2024

risk raporu almak

risk raporu almak

Riskli olduğunu düşündüğünüz binanız için riskli raporu alarak kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binanızı yenileyebilirsiniz. Peki, "Risk raporu nasıl alabilirim?" diyorsanız işte riskli yapı tespiti işlemleri..

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

İstanbul için İBB’den flaş adım geldi: 2000 yılı öncesi binalar ücretsiz olarak denetlenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 kentte büyük yıkıma sebebiyet veren depremlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) flaş bir adım attı. İBB, 2000'den önce inşa edilen binaları ücretsiz olarak inceleyecek ve risk raporu hazırlayacak.

1 yıl içinde kaç gün rapor alınabilir? Rapor almak tazminatı etkiler mi?

Çalışma hayatı boyunca işçiler, hastalıktan ya da başka bir iş kazası sonucunda sağlık raporu almak zorunda kalırlar. Bu durumda da çalışanların akıllarına bazı sorular takılmaktadır. İşte onlardan bazıları!

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

50 günde 300 kişi binalarına sağlamlık raporu almak için başvurdu!

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İstanbul'da yaşanan büyük deprem korkusu nedeniyle Bağcılar'da bina dayanıklılık testine başvurular arttı. Deprem sonrasında geçtiğimiz 50 günde 300 kişi, bina sağlamlık raporu için Bağcılar Belediyesi'ne başvurdu.

O raporu almak için son tarih 31 Aralık!

Enerji verimliliği etüt raporunun hazırlanarak teslim edilmesine ilişkin kurum ve işletmelere tanınan süre, 31 Aralık 2020'de sona eriyor. Yapılacak denetimlerde raporunun olmaması durumunda, 30 ila 170 bin TL arasında idari para cezası kesilecek. 

Antalya'nın 3 ilçesinde 181 bina riskli kabul edildi!

Antalya’da 1 milyon 260 bin kişilik nüfusa sahip Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde deprem risk raporu oluşturuldu. Üç ilçenin toplamında 181 bina riskli kabul edilirken risk açısından en güvenli ilçenin Konyaaltı olduğu tespit edildi.

Vasiyetname nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Vasiyetname yapmak istedim, notere başvurdum, doktor raporu götürdüm, hastane raporu istendi. Salgın korkusu nedeniyle raporu almak için hastaneye gitmek istemiyorum. Şimdi ben vasiyetname yapamayacak mıyım?' sorusunu yanıtladı.

İcradan ev almak riskli mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İcradan satılık bir daire almak istiyorum. Alacağım dairenin özelliklerini, varsa borcunu falan bilmek istedim. Bunu nasıl bilebilirim? Bunu almamda bir risk var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Avcılar'daki tehlikeli bina için risk raporu istendi!

Avcılar'da bulunan 3 katlı bir binanın "tehlike arz ettiği'' nedeniyle, bina sahibine risk analizi yaptırıp kentsel dönüşüme başvurması istendi.

Kentsel dönüşümde risk raporu şart!

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun kentsel dönüşüm hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2017!

Kentsel dönüşüm çalışmasının bireysel olarak başlatılabilmesi için yapıya riskli raporu alınması gerekiyor. Risk raporu için ise lisanslı firmalara bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2017..

risk raporu almak Haberi

risk raporu almak

Risk raporu nasıl alabilirim?

Kentsel dönüşümde yıkımı gerçekleştirilen riskli yapılar, Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıyı veya yapıları ifade ediyor.


Riskli olduğunu düşündüğünüz binanız için riskli raporu alarak kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binanızı yenileyebilirsiniz. Peki, "Risk raporu nasıl alabilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım


Riskli bina raporu almak için kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi ile birlikte lisanslı mimarlık firmalarına başvuruda bulunabilirsiniz.


Riskli alan uygulama süreci...

a) Alanın, zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığına dair teknik raporu,

b) Alanda daha önceden meydana gelmiş afetler varsa, bunlara dair bilgileri,

c) Alanın büyüklüğünü de içeren koordinatlı sınırlandırma haritasını, varsa uygulama imar planını,

ç) Alanda...