28 / 04 / 2024

riskli alan ilan edilen yerler

riskli alan ilan edilen yerler

Maliye Bakanı Ağbal, Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili uygulamada sorunlar yaşandığını belirterek, “Riskli alan ilan edilen yerler var. Oranın tamamında değil belli bir bölgesinde indirimli KDV uygulanabilir” dedi

İstanbul'daki riskli alanlar gerçekten riskli mi?

JICA Marmara Depremi'nden sonra İBB ile birlikte İstanbul'un deprem risk haritasını çıkarmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilan ettiği ve bugün 'kentsel dönüşüm'e temel olan riskli alanlar ile JICA'nın risk haritası arasında ise 'dağlar kadar' fark

Kentsel dönüşüm 1 milyon kişiyi kapsadı!

“Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile başlatılan çalışmalar kapsamında 6931 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılıyor. Bu alanlarda ulaşılan nüfus ise 1 milyon kişiyi geçti...

Riskli alan ilan edilen yerler ne olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında bir alanın riskli olarak ilan edilmesinin ardından bu alandaki riskli yapıların tespit edilmesi gerekiyor. Riskli alan ilan edilen yerler ne olacak? Riskli alanlar nasıl yıkılacak?

Riskli alan ilan edilen yerlerde ne olacak?

Riskli alanda bulunan riskli yapılar ise Deprem Bölgesinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda tespit ediliyor. Peki riskli alan ilan edilen yerlerde ne olacak? İşte yanıtı...

İstanbul Gaziosmanpaşa'da Sarıgöl, Yenidoğan ve Bağlarbaşı'nda bazı alanlar riskli ilan edildi!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Sarıgöl, Yenidoğan ve Bağlarbaşı mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanların riskli alan ilan edilmesi kararlaştırıldı. Riskli alan ilan edilen yerlerin sınır ve koordinatları belirlendi...

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

Kayseri Melikgazi ilçesi için riskli alan kararı!

Kayseri ili, Melikgazi ilçesi, Battalgazi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Ankara Altındağ'da riskli alan ilan edilen konutların duvarları çatladı!

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2017 yılında riskli olarak ilan edilen mahalledeki konutların duvarları çatladı.

Konya Kadınhanı ilçesi için riskli alan kararı!

Konya ili, Kadınhanı ilçesi, Ünveren Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Kayseri Kocasinan ilçesi için riskli alan kararı!

Kayseri ili, Kocasinan ilçesi, Oruçreis Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ndeki riskli alan kararına Danıştay'dan dur!

2020 Kasım'da Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Danıştay tarafından kararın hukuka aykırı bulunduğunu aktardı.

İstanbul Beşiktaş Akat Mahallesi için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Akat Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

İstanbul Zeytinburnu Merkezefendi için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

İstanbul Bağcılar için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Göztepe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Ümraniye Belediyesi'nden Elmalıkent Mahallesi riskli alan açıklaması!

Ümraniye Belediyesi, Cumhurbaşkanı Kararına göre sınırları içinde riskli alan ilan edilen Elmalıkent Mahallesi ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Ümraniye için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Elmalıkent Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Diyarbakır Bağlar için riskli alan kararı!

Diyarbakır ili, Bağlar ilçesi, Kaynartepe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Giresun Dereli'de riskli alan kararı!

Giresun Dereli'de bulunan ve ekli kroki listede sınır ve koordinatları gösterilen alan riskli alan ilan edildi. 2944 sayılı karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

riskli alan ilan edilen yerler Haberi

riskli alan ilan edilen yerler

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut sektöründe kentsel dönüşüm alanlarında yüzde 1'e inen KDV'yle ilgili yeni düzenlemenin sinyalini verdi. Fikir Sofrası'na katılan Ağbal, Kentsel Dönüşüm Yasası'yla ilgili uygulamada sorunlar yaşandığını belirterek, "Belediyelerden de bazı şikâyetler geliyor. Riskli alan ilan edilen yerler var. Oranın tamamıda değil belli bir bölgesinde indirimli KDV uygulanabilir" dedi.


EYLÜL SENDROMU

1.300 liraya yükseltilen asgari ücrette 'artan oranlı vergi sistemi' nedeniyle eylül ayından itibaren 70-80 lira civarında bir kesinti asgari ücretliye yansıyacak. Geçtiğimiz ay, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bu sorunu eylül gelmeden çözeceklerini açıklamışlardı. "Önümüzde bir 'eylül sendromu' olduğu açık" diyen Ağbal şöyle konuştu: "Artan oranlı vergi sisteminde belli bir ücretin üstünde geliri olanların vergi dilimine belli bir noktadan sonra girmesi...