12 / 05 / 2024

riskli alan yıkım kredisi

riskli alan yıkım kredisi

Riskli olarak tespit edilen taşınmaz mülkün bulunduğu yerde mevcut Belediye Başkanlığı veya yetkili ise İl Özel İdaresi tarafından yapı maliklerine tebligat gönderiliyor. Yıkım için kredi alınabiliyor. Peki, yıkım kredisi nasıl alınır?

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'nin Acemler yerleşkesinde yer alan riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bitlis'te riskli 177 yapının yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bitlis Valiliği ile Bitlis Belediyesi ortaklığı ile hayata geçen kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçe genelinde riskli olduğu belirlenen 177 yapının yıkım işlemleri başladı. 

Bursa Yıldırım'da riskli binalar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mollaarap Mahallesi'nde yer alan toprak kayması riski olan bölgelerde binaların yıkımıı gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Riskli binalar için 2 seçenek! Yıkım ya da güçlendirme!

İzmir depremi akıllara yeniden "binamız sağlam mı?" sorusunu getirdi. Çoğu kişi binası riskli çıkarsa hemen yıkılmasından korktuğu için tespit yaptırmıyor. Binanızı test ettirmekten korkmayın. Tek çözüm yıkım değil, güçlendirme de yapılabilir. Peki süreç nasıl işliyor?

Kıbrıs Kocareis Kamp Alanı'ndaki yıkım için ara emir!

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Mesut Mesutoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin Kocareis Kamp Alanı'nda yıkım yapmaması için ara emir kararı aldı.

Giresun Dereli'de riskli binaların yıkımına devam edildi!

Giresun Dereli'de, sel ve heyelandan zarar gören riskli binaların yıkımı devam ediyor.

riskli alan yıkım kredisi Haberi

riskli alan yıkım kredisi

Yıkım kredisi nasıl alınır?

Riskli olarak tespit edilen taşınmaz mülkün bulunduğu yerde mevcut Belediye Başkanlığı veya yetkili ise İl Özel İdaresi tarafından yapı maliklerine tebligat gönderiliyor.


Yıkım kredisi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alanda yer alan veya riskli olduğu tespit edilen yapılar için, Bakanlıkça Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından verilen kredi olarak karşımıza çıkıyor.


Yıkım kredisi kullanılması halinde; kredinin hak sahibinin hesabına aktarıldığı tarihten itibaren altı ay içerisinde yıkım işleminin yaptırılarak enkazının kaldırılması ve Bakanlığa bilgi verilmesi zorunlu oluyor.


Yıkım kredisi başvuruları..

Kentsek dönüşümde yıkım kredisi kullanmak isteyen hak sahiplerince, bulundukları ildeki çevre ve şehircilik il müdürlüğüne başvurulması gerekiyor.


Yıkım kredisi kullanan vatandaşlar için kredinin geri ödeme süresi 24 aydır. Geri ödemeler kredinin verildiği tarihi takip eden ay başlıyor.


Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı’ndan kredi kullanmak isteyen hak...