24 / 12 / 2024

Riskli asansörler denetim

Riskli asansörler denetim

Türkiye genelinde 1 Ocak-20 Aralık'ta 3 bin 707 asansörün denetlendi, uygunsuzluk nedeniyle risk taşıyan asansörler için 5 milyon 600 bin lira idari para cezası kesildi.

Yapılandırma faaliyetlerinin en yoğun olduğu sektörler: İnşaat, gayrimenkul ve otomotiv!

Uluslararası danışmanlık, denetim, güvence, strateji, kurumsal finansman ve vergi hizmetleri şirketi EY’nin , 5. “EY Yeniden Yapılandırma Nabzı” araştırma sonuçlarına göre yapılandırma faaliyetlerinin en yoğun olduğu sektörler inşaat, gayrimenkul ve otomotiv oldu.

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

2023’te borsada hangi sektörlerin yıldızı parlayacak, yatırımcı için riskli ve karlı sektörler hangileri olacak?

Borsa, yeni yıla tarihi rekorlarla girerken, yatırımcının da en fazla merak ettiği, önümüzdeki yıl yıldızı parlayacak sektörler hangileri olacak sorusu. işte bu sorunun yanıtlarını konunun uzmanı bir isim detaylarıyla açıkladı.

Binalardaki tehlike! Asansörler alarm veriyor!

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Türkiye’de 685 bin birim riskli!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Türkiye’de 685 bin riskli birim var ama bina sahipleri yeni denetim yaptırmıyor” diye konuştu.

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Esenyurt'ta kentsel dönüşüm çilesi bitmiyor!

İstanbul Esenler'de kentsel dönüşümle yapılan bir sitenin sakinleri, inşaat şirketinin borçlarını ödeyemediği için alacaklıların da asansörler ile boş dairelerdeki kapı, pencere, mobilya sistemlerini geri sökmeye başladığını söylediler.

Depremde yüksek güvenlik sağlayan yapay zekalı asansörler!

Mitsubishi Electric, yüksek hızlı, konforlu ve enerji tasarruflu asansörleri ile dünyaca ünlü prestijli projelere imza atıyor..

Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara denetim!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince Bakanlık, riskli yapı tespiti için lisanslandırılan kurum ve kuruluşların faaliyetlerini denetleyebilecek...

Binalara zorunlu asansör sigorta uygulaması geliyor!

Binalardaki asansörler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni hazırlayacağı uygulama ile  zorunlu sigorta kapsamına alınacak. 

Asansörler zorunlu sigorta kapsamına alınıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörler için zorunlu sigorta uygulaması başlatacak. Sigortayı, bina sahipleri ya da apartman yöneticileri yaptıracak.

Riskli asansörler denetim Haberi

Riskli asansörler denetim

Türkiye genelinde 1 Ocak ile 20 Aralık tarihleri arasında 3 bin 707 asansör denetlendi.


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, Türkiye genelinde 1 Ocak-20 Aralık'ta 3 bin 707 asansörün denetlendiğini, uygunsuzluk nedeniyle risk taşıyan asansörler için 5 milyon 600 bin lira idari para cezası kesildiğini bildirdi. 


Dere, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) hizmet binasında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile BTSO tarafından gerçekleştirilen "Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrollere İlişkin Denetimler Toplantısı"nda, asansörlerle ilgili Piyasa Gözetim ve Denetimler Yönetmeliği'nin imza aşamasında olduğunu, bunun 2016 yılının ocak ayında yürürlüğe girmesini beklediklerini söyledi. 


Asansör denetimlerinin devam ettiğini vurgulayan Dere, "Türkiye genelinde 1 Ocak ile 20 Aralık tarihleri arasında 3 bin 707 asansör denetlendi. Söz konusu...