06 / 07 / 2024

riskli bina yıkımları

riskli bina yıkımları

İMO Adana Şube Başkanı Biçer, yaptığı açıklamada, riskli yapı tespiti ve yıkım süreçlerine ilişkin kamuoyundan gelen çok sayıda soru ve sorunla karşılaştıklarını belirtti.

Riskli binalarda en önemli konu yıkım güvenliği!

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana’da 392 bina için riskli raporu verildiğini, 129 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, riskli binaların yıkımında en önemli konunun yıkım güvenliği olduğunu söyledi.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'nin Acemler yerleşkesinde yer alan riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Mahallelinin zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi. Tozkoparan sakinleri ise duruma tepkili...

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Büyükçekmece'de riskli binalar yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, söz konusu yıkımlar hakkında açıklama yaptı.

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Kartal'daki 2 riskli bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli yapı raporu alınan binaları yıkıyor.

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde yaşanan selden en fazla etkilenen ilçelerden Doğankent'te, riskli binalar yıkılarak TOKİ tarafından modern bina ve iş yerleri yapılacak.

riskli bina yıkımları Haberi

riskli bina yıkımları

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana'da 392 bina için riskli raporu verildiğini, 129 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, riskli binaların yıkımında en önemli konunun yıkım güvenliği olduğunu söyledi. 


İMO Adana Şube Başkanı Biçer, yaptığı açıklamada, riskli yapı tespiti ve yıkım süreçlerine ilişkin kamuoyundan gelen çok sayıda soru ve sorunla karşılaştıklarını belirtti. 


Binaların riskli olarak belirlenmesinden binaların yıkımına kadar ilgili her aşamada bir dizi sorunun yaşandığını kaydeden Biçer, Adana'da Ağustos 2015 tarihi itibariyle; incelemesi yapılan binalardan 392 bina için riskli bina raporu verildiğini ve bu binalardan 129'unun yıkımının gerçekleştirildiğini, 41 binanın da incelenmesinin devam ettiğini bildirdi. 


Raporu verilen ve incelemede olan toplam 433 binada, 1446 konut ve 270 işyerinden oluşan 1716 bağımsız bölüm...