Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 20 bin kişi tarafından evinin riskli olup olmadığının tespit edilmesi için başvuru yapıldı...
6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?
Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar
6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?
Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyip devlet teşviklerinden yararlanmak isteyenlerin riskli yapı tespit belgesi almaları gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte, riskli yapı belgesi 2022 ücreti...
Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?
Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?
Bina sakinleri oturdukları binanın riskli olarak tespit edilmesi halinde itiraz etme hakkını kullanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...
Kentsel dönüşüme girmek isteyen bina sakinleri riskli yapı sürecini merak ediyor. Peki, riskli yapı tespit edilirse ne olur? Kentsel dönüşüm süreci nasıl işler?
Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?
1989’daki heyelanlar sebebiyle tahliye kararı alınan Sinop’un Karanlı Mahallesi’nde birçok riskli ev tahliye edilmedi. Mahallede 32 senedir riskli yaşam devam ediyor.
Karadeniz bölgesinde 1950 riskli yapı tespit edildi. Trabzon'da da 46 riskli yapı olduğu belirlendi. Bölgede riskli binalarda yaşayan 2 bini aşkın ailenin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni evlere taşınması planlanıyor. Ancak aileler hala riskli binalarda yaşamaya devam ediyor.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son 2 yıl içinde imara uygun olmadığı belirlenen binalarla ilgili alınan kararların açıklanması talebiyle verdiği yazılı önergesinde, imara uygun olmayan binaların illere göre dağılımı ve yıkım kararı alınan bina sayısını sordu.
Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak tespit edilen ve anlaşma kapsamında yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden yaralanabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri 2021 neler? İşte tüm merak edilenler...