22 / 11 / 2024
fuzul

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar




Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan tüm yapılar riskli yapı olarak ifade ediliyor. Bu binalara yetkili kuruluşlar tarafından inceleme yapılarak binanın riskli yapı olup olmadığına dair karar verilebiliyor. Teknik verilere dayanan bu incelemeye ise riskli yapı tespiti deniyor. 

Riskli yapı tespiti için vatandaşlar başvuru işlemlerini kendileri gerçekleştirebiliyorlar. Binanın risk tespitini yaptırmak için maliklerin birinin başvurusu yeterli oluyor. 

Dilekçe ile riskli yapı tespiti için yapılan başvurularda ilk olarak yerinde inceleme yapılıyor. Yapının Betonarme veya yığma bina olduğu tespiti yapılıyor. 02.07.2013 tarihinde yayınlanan ‘Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar’  dikkate alınarak tespit süreci devam ediyor. 

Riskli yapı tespit raporu başvurusu lisanslı firmalara yapılıyor. Lisanslı firmalara maliklerden birinin başvurusu ile yapının risk tespit süreci başlamış oluyor. Bunun için bir dilekçe ile başvuru sürecinin başlatılması gerekiyor. 
 


Geri Dön