12 / 05 / 2024

riskli yapı denetim firmaları

riskli yapı denetim firmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğün'nün riskli yapı tespitinde bazı denetçi firmalar hakkındaki aldığı karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte denetim firmalarına ilişkin kararlar...

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara denetim!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince Bakanlık, riskli yapı tespiti için lisanslandırılan kurum ve kuruluşların faaliyetlerini denetleyebilecek...

Çorum'da 895 riskli yapı yıkıldı!

İl Genel Meclisi Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Çorum'da yapı denetim firmaları ile ilgili rapor hazırladı. Paporda 895 tan riskli yapının yıkıldığı belirtildi.

Bakanlık, Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar konulu eğitim ve sınav düzenliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli yapıların tespit edilmesine ilişkin esaslara yönelik eğitim ve sınav için duyuru yaptı. Bakanlık 13 Eylül 2014'te eğitim, 14 Eylül 2014'te sınav yapacak.

Merya Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Merya Yapı Denetim Limited Şirketi, Muammer Tonya tarafından 40 bin TL'lik sermaye ile 20 Ağustos'ta Beykoz, Çubuklu Mahallesi, Şehit Murat Akgül Sokak, Güner İş Merkezi'nde kuruldu.

15 yılda 22 bin riskli yapının 3 bin 335'i yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 17 Ağustos depreminden sonra bölgede 22 bin 817 yapının riskli olduğunu tespit ettiği belirtilen açıklamada, riskli yapılardan 3 bin 335 adedinin dönüşüm kapsamında yıkıldığı kaydedildi.

Riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine, yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki bu noktada riskli yapı tespiti yaptırmak zorunlu mu? Tüm yapılar için çürük raporu alınması gerekiyor mu?

Kiraz Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Kiraz Yapı Denetim Limited Şirketi 14 Ağustos 2014 tarihinde 100 bin TL sermaye ile İstanbul Ataşehir'de Yağmur Kiraz tarafından kuruldu. Şirketin adresi; Küçükbakkalköy Mah. Uman Sk. No:4/A Ataşehir - İstanbul...

Yapı Denetim Birliği: Yeni bir Marmara Depremi'ne hazırlıklı değiliz!

Yapı Denetim Birliği 17 Ağustos ile ilgili basın açıklaması yaptı. Afet riski özellikle de deprem riski altında bulunan eski yapı yoğunluklu ve kalitesiz bina stoğunun bulunduğu ilçelerde, alanlarda yasanın öngördüğü amaç henüz gerçekleştirilemedi.

Yalova'da 117 riskli yapı var!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli alan ve riskli yapıların incelemesi tüm hızıyla devam ediyor. Ulukaya, riskli yapı tespiti çalışmalarının il merkezi ve ilçelerde büyük titizlikle yürütülüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 37 ilde 6,5 milyon riskli yapı tespit etti!

Afet Riski Altındaki Alanlann Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılan riskli yapı tespiti sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan tespitlerde ise 37 ilde 106 alanda 6,5 milyon adet riskli yapı bulunuyor.

Gürsel Öngören: Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Gürsel Öngören yeniden düzenlenen Uygulama Yönetmeliği ile getirilen değişikliklerle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Öngören'Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi' dedi.

Karatay Yapı Denetim'in hedefi dayanıklı bina!

Karatay Yapı Denetim firması adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Mehmet Aktaş "Şehrimizin lokomotif sektörü olan inşaat sektörü her geçen gün dinamik bir şekilde yol almaktadır" dedi

riskli yapı denetim firmaları Haberi

riskli yapı denetim firmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden:

06.09.2011 tarihli ve 28046 sayılı Resmi Gazete ilanı ile İstanbul İli, Avcılar İlçesi, M.Kemal Paşa Mahallesi 47 pafta, 21278 parsel üzerindeki yapı ile ilgili denetim faaliyetleri 1 (bir) yıl süre ile geçici olarak durdurulan 404484-352066 ticaret sicil no ile İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı 184 nolu yapı denetim izin belgesine sahip Standart Yapı Denetim Hiz.Ltd.Şti. ile sorumlu denetim elemanları Güngör BERK (İnşaat Mühendisi, Uygulama Denetçisi, Denetçi No:2533, Oda Sicil No:28083), Ayla ÇETİNER (Mimar, Proje ve Uygulama Denetçisi, Denetçi No:1435, Oda Sicil No:16586), Hüseyin KALYONCU (Makine Mühendisi, Proje ve Uygulama Denetçisi, Denetçi No:4971, Oda Sicil No:36699), İbrahim Metin ŞIK (Elektrik Mühendisi, Proje ve Uygulama Denetçisi, Denetçi No:1844, Oda Sicil No:4142), İbrahim Zafer YAZGIÇ (İnşaat...