05 / 05 / 2024

Riskli yapı istismarında 5 milyon TL

Riskli yapı istismarında 5 milyon TL

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kentsel Dönüşüm Yasası'nı istismar eden müteahhitlerin, yerine apartman dikecekleri gecekondular için 'riskli yapı' kararı aldırıp, vergi ve harç muafiyeti elde ettiklerini belirtti...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Eyüpsultan'daki riskli yapıların yüzde 97'si yıkıldı!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 2020 yılında tespit edilen toplamda 464 riskli yapının yüzde 97'lik kısmı yıkıldı.

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyip devlet teşviklerinden yararlanmak isteyenlerin riskli yapı tespit belgesi almaları gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte, riskli yapı belgesi 2022 ücreti...

Edirne’de 'Riskli yapı' raporu site sakinlerini mahkemeye taşıdı!

Edirne’de' riskli yapı' raporu, alan 4 bloklu siteden 3'ü apartmanda yaşayan vatandaşlar arasında anlaşmazlığa sebep oldu. Konu yargıya taşındı. 

Trabzon'da 446 riskli yapı tespit edildi!

Karadeniz bölgesinde 1950 riskli yapı tespit edildi. Trabzon'da da 46 riskli yapı olduğu belirlendi. Bölgede riskli binalarda yaşayan 2 bini aşkın ailenin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni evlere taşınması planlanıyor. Ancak aileler hala riskli binalarda yaşamaya devam ediyor.

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 62 bin 719 bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "2012-2020 arasında İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 73 bin 323 binadan 62 bin 719'u yıkılmıştır" dedi.

Riskli yapı kiracı hakları tüm detaylarıyla!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak onaylanan ve yıkılması kararı alınan binalarda yaşayan kiracılarında hakları bulunuyor. İşte riskli yapı kiracı hakları tüm detaylarıyla...

Riskli yapı istismarında 5 milyon TL Haberi

Riskli yapı istismarında 5 milyon TL

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kentsel Dönüşüm Yasasının istismar eden müteahhitlerin yerine apartman dikecekleri gecekondular hakkında riskli yapı kararı aldırıp, vergi ve harç muafiyeti elde ettiklerini belirtti. Akgül, "Bu yöntem bize 9 ayda 5 milyon kaybettirdi" dedi. 



KENTSEL dönüşüm kapsamında Ankara'nın ilçelerinin büyük bir bölümünde eski binalar yıkılıp yerlerine yeni ve teknolojik binalar yapılıyor. 


Ömrünü dolduran binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda riskli yapı belgesi aldıktan sonra 'Kentsel Dönüşüm' kapsamına alınıp birçok ödemeden muaf tutularak yeniden yapılıyor. 

Kentsel Dönüşüm en hızlı yaşandığı ilçelerin başında gelen Mamak'ta ömriinii dolduran binalar yıkılıp yerine yenisi yapılırken, yasanın getirdiği hakları istismar eden müteahhitler belediyeyi 9 ayda 5 milyon zarara uğrattı. 


Gecekonduyu riskli yapı ilan ediyorlar Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül. Kentsel Dönüşüm Yasasıyla birlikte Çevre ve Şehir Bakanlığı...