29 / 12 / 2024

riskli yapı raporu nasıl alınır

riskli yapı raporu nasıl alınır

İstanbul’daki depremlerinin ardından gözler şehirdeki yapılara çevrildi. Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Safiye Feyza Çinicioğlu, ''Kendi binamızın sağlam olması tek başına bir anlam ifade etmiyor. Şehrin ve ülkenin de sağlam olması gerekiyor” dedi.

Murat Canözer: Riskli yapı raporunun önemli avantajları var!

Eskişehir Anadolu Yapı Denetim firması Yönetim Kurulu Başkanı Murat Canözer, Eskişehir ve çevre illerde kentsel dönüşüme önemli katkı sağladıklarını belirtti. Cangözer, riskli yapı raporunun da önem taşıdığını vurguladı...

Boğaziçi Üniversitesi’nin riskli yapıları için 3 yıl sonra onay çıktı

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsü'ndeki riskli yapı raporu bulunan öğrenci yurdu ve lojman binalarının yıkılıp yeniden yapılabilmesi için hazırlanan imar planı onayı 3 yıl sonra geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı söz konusu binaların imar planını onayladı.

Edirne’de 'Riskli yapı' raporu site sakinlerini mahkemeye taşıdı!

Edirne’de' riskli yapı' raporu, alan 4 bloklu siteden 3'ü apartmanda yaşayan vatandaşlar arasında anlaşmazlığa sebep oldu. Konu yargıya taşındı. 

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Riskli yapı tespit raporu örneği 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli yapı tespit raporu örneği 2021...

KİPTAŞ’tan riskli yapılar için büyük kampanya!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi KİPTAŞ, riskli yapılarda yaşayan İstanbullular için harekete geçti. Çatalca’dan Eyüp’e 6 farklı projede yer alan 272 sosyal konut, bakanlık tarafından verilmiş “riskli yapı raporu” bulunan vatandaşlar için satışa çıkarılıyor.

Kızılcahamam'da riskli yapılar yıkılıyor!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapılar yıkılıyor.

Esenler'deki 56 bin riskli yapı yenilendi! 

Deprem konusunda en riskli bölgelerden olan Esenler'de yenileneme çalışmaları devam ediyor. İlçedeki 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi.  

Esenler’de 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi!

17 Ağustos'un 20'nci yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Göksu, 10 yılda Esenler'de yaklaşık 98 bin riskli yapının 56 bininin yenilendiğini söyledi...

10 adımda riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Vatandaş riskli yapı tespiti yapabilir mi? Riskli olarak tespit edilen yapılar için itirazda bulunulabilir mi? Riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı tespiti...

Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar'da değişiklik!

16.02.2019 tarih ve 30688 sayı ile Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin Ek-2’sinde yer alan “Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar”da (RYTEİE) değişiklik yapıldı...

Riskli yapıya Ankara merceği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların belirlenmesi için yerel yönetimlerden istenilen ‘5 yıllık Acil Eylem Planı’ için verilen süre 19 Mayıs’ta doluyor.

31 soruda riskli yapı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na riskli yapılarla ilgili sorulan 31 soru ve cevaplarını sizler için derledik. İşte tüm detaylarıyla 31 soruda riskli yapı....

İstanbul genelinde 65 bin 399 riskli yapı tespit ettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda İstanbul genelinde 23 ilçede, 65 bin 399 adet riskli yapı tespit ettik." dedi.

riskli yapı raporu nasıl alınır Haberi

riskli yapı raporu nasıl alınır

İstanbul’da 24 Eylül’de ve 26 Eylül’de meydana gelen 4.6, ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerden sonra gözler olası büyük depreme çevrildi. 

Uzmanların büyük depremin öncüsü olarak bahsettiği depremlerde birçok yapı zarar gördü. Bazı kamu kuruluşları tahliye edilirken, hasar gören binalar için önlemler alındı. Hürriyet Gazetesi'nden Ece Emre'nin haberine göre; depremlerin ardından bir kez daha oturduğumuz binaların güvenli olup olmadığını sorgulamaya başladık. Yeni binalara olan talep ise arttı. 

Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Safiye Feyza Çinicioğlu, deprem konusunda sadece jeoloji ve jeofizikten değil aynı zamanda geoteknik biliminden ise faydalanması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Çinicioğlu şu açıklamalarda bulundu:

BİZ SADECE UYGULUYORUZ

“İnşaat mühendisliği denildiğinde akla sadece vasat yapılar geliyor. Halbuki inşaat mühendisliği medeniyet mühendisliğidir. Bir deprem...