12 / 05 / 2024

riskli yapılar yıkılmalı

riskli yapılar yıkılmalı

TMMO inşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Ziya Ozhan "Tüm riskli yapılar yıkılıp yerine güvenli yapılar yapılarak depremin insanlara verdiği maddi ve manevi zararlar en aza indirilebilir'dedi.

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Rize'de kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki yapılar yıkılıyor!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye adlandırılan iki binanın da aralarında bulunduğu yapılar yıkılıyor...

İstanbul'da riskli yapılar için yıkımın önü açıldı!

İBB Meclisi'nde il genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu oybirliği ile kabul edildi. Bu plan notu ile deprem riski taşıyan yapılar yıkılıp yeniden inşa edilebilecek.

Marmaris'te imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaçak yapılaşmayla mücadele seferberliği kapsamında, imara aykırı yapılar yıkılıyor.

Eyüpsultan'daki riskli yapılar yıkılıyor!

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde can kayıpları ve yaralanmalardan sonra riskli yapıların yıkımı hızlandırıldı. 

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

riskli yapılar yıkılmalı Haberi

riskli yapılar yıkılmalı

TMMO inşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Ziya Ozhan 17 Ağustos 1999'da meydana gelen deprem felaketinin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Tüm riskli yapılar yıkılıp yerine güvenli yapılar yapılarak depremin insanlara verdiği maddi ve manevi zararlar en aza indirilebilir'dedi. 


TMMO İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Ziya Özlıan yaptığı açıklamada. 17 Ağustos 1999 Mamı ara depreminin üzerinden tam 16 yıl geçtiğim, depremin insanlar üzerinde ilk üç yıl etkili olduğunu belirtti. Özhan, "Sonra tekrar eski düzen devam ediyor. İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği olarak depremi unutturmamak ve deprem bilincini oluşturmak adına toplumun bilgilenmesi faydalı olacaktır. Öncelikle 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde sakat kalanlara sağlık ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. 


DEPREME HAZIRLIK 


Deprem zamanı henüz tespit edilemeyen bir doğa olayıdır. Depremin olmasını engelleyemeyeceğimizden...