29 / 04 / 2024

Rızai ifraz harcı

Rızai ifraz harcı

Tek parsel olarak tapuda kayıtlı olan taşınmazların, düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılmasına ifraz deniyor. Peki, rızai ifraz nedir?

Migros'ta dana tandır 329 TL’ye, kebap köfte harcı 199,90 TL’ye, Paşabahçe kavanoz 11,50 TL’ye düştü!

Migros’ta 17 Ağustos’tan itibaren başlayan indirim kampanyası ay sonuna kadar devam edecek. Bu kapsamda, Migros’ta dana tandır 329 TL’ye, kebap köfte harcı 199,90 TL’ye, Paşabahçe kavanoz 11,50 TL’ye İşte 19 Ağustos Cumartesi Migros fiyat listesi...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

2023’te ehliyet harcı ne kadar olacak? Ehliyet harç ücreti nereye yatırılır?

Ehliyet harcının yeni yılda yani 2023’te ne kadar olacağı araştırılıyor. İşte ehliyet harcına dair merak edilip sorulan sorulara dair detaylar!

Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. İlk defa tapu harcı yatıracak kişiler, “Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?” şeklinde soruya yanıt arıyor. İşte detaylar!

Tapu harcı ödeme süresi ne kadar?

Tapu harcı ödeyecek kişiler, belli başlı huşuları merak etmektedir. Onlardan biri de tapu harcı ödeme süresinin ne kadar sürdüğüdür. İşte tapu harcına dair detaylar!

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

2022 Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık pasaport ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nasıl yapılır?

Yeni yıl ile birlikte pasaport harçlarına da zam gelecek. Peki 2022 pasaport harcı ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nereye yapılır?

Tapu harcı ödemesi nasıl yapılır?

Tapu harcı ödemesi nasıl yapılır? sorusu tapu harcı ile karşı karşıya kalan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biridir. İşte o araştırılan yanıtlar!

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile durumu düzeltebiliyorlar. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Tapu harcı hesaplama 2022 nasıl yapılır? Tapu masrafı nasıl hesaplanır?

Ev alıp satarken en çok araştırılan hususlardan biri de tapu harcı oluyor. Tapu masrafı olarak da adlandırılan bu detay alım satım işlemlerinde büyük önem teşkil ediyor. Peki, Tapu harcı hesaplama 2022 nasıl yapılır? Tapu masrafı nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Rızai ifraz harcı Haberi

Rızai ifraz harcı

Rızai ifraz nedir?

Tapuda tek bir parsel olarak kayıtlı bulunan taşınmaz malın, düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesine ifraz ya da ayırma deniyor. 


Serbest mühendislerce düzenlenmiş ifraz (ayırma) işlemini gösterir krokili beyannamenin Kadastro Müdürlüğü’ne ibrazı.


Kadastro Müdürlüğü’nce krokili beyannamenin uygunluğunun kontrolü ve onaması. işlemin Belediye Encümeni ve İl İdare Kurulu’nca tasdiki, Kadastro Müdürlüğü’nce evrakın Tapu Sicil Müdürlüğü’ne sevki, Tapu Sicil Müdürlüğü’nce hukuksal bir engelin bulunmaması halinde, tapu harçlarının tahsili suretiyle işlemin ikmal edilip,tescilinin yapılması ile ifraz işlemi yapılabiliyor. 


Arazi sahibinin kendi isteği ile araziyi ayırma işlemine rızai ifraz deniyor. Ayırma işlemi yapılacak arsanın tüm paydaşlarının istenilen belgeler ile idarelere başvurmaları yolu ile gerçekleşiyor.


6785 sayılı eski İmar Kanunu’nun 38’inci maddesine göre isteğe bağlı ifraz sadece imar sınırları içinde yapılırdı....