17 / 05 / 2024

Rize Belediyesi Bilim Merkezi nerede

Rize Belediyesi Bilim Merkezi nerede

Rize Belediyesi Bilim Merkezi vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap da katıldı.

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi binası için karar verildi!

30 Ekim'de İzmir depreminde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası'nın akıbeti belli oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne binanın güçlendirme seçeneği konusunda hazırlatılan teknik raporda bilim insanları binanın güçlendirilmesi yerine yenisi inşa edilmesine karar verildi.

Rize’de kentsel dönüşüm 30 Ocak'ta başlayacak!

Rize Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm için gerekli girişimleri başlattıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Yıkım işlemlerine 30 Ocak’ta başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Trabzon’a planetaryum ve bilim merkezi yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon yatırımla planetaryum ve bilim merkezi yapımı için çalışmalara başladı. 

Rize Belediyesi'ne meydan inşaatı için 427 bin TL ödeme!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Rize Belediyesi'ne 15 Temmuz meydan inşaatı için 'temsil ağırlama' hesabından 427 bin TL ödeme yaptığı belirlendi. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "İmamoğlu bilbordlara reklam verdi diye soruşturma açanlar, bunu niye görmüyor?" dedi.

Aksaray Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından Gençlik ve Bilim Merkezi incelendi. Aksaray Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi, açılış için gün sayıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu'ndan AVM açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin ilk adımı olarak 11 Mayıs Pazartesi günü alışveriş merkezlerinin açılması ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Bilim insanlarından İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan Deprem Çalıştayı'nın ilk gününde bilim insanları, İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Rize Güneysu Millet Bahçesi için kamulaştırma kararı!

Rize'de yer alan bazı taşınmazlar için Güneysu Belediyesi Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyor!

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı Ekim ayı İlçe Danışma Meclis toplantısında, Rize Belediyesi çalışmaları hakkında değerlendirme yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Rize'mize önümüzdeki aylarda 5 tane sosyal tesis kazandıracağız" dedi...

İstanbul’un ilk bilim merkezi açıldı!

Bilim ve yüksek teknoloji merkezi Üsküdar Bilim Merkezi'nin açılışı dün gerçekleştirildi. Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı, TÜBİTAK ve Üsküdar Belediyesi'nin işbirliğiyle hayata geçirilen bilim merkezinin 1'inci fazı çin açılış töreni düzenlendi.

Haliç Bilim Merkezi ihalesi 12 Kasım'da!

Haliç Bilim Merkezi ihalesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Kasım'da yapılacak. Proje tamamlandığında Avrupa'nın en büyük bilim merkezi olacak...

Rize'de otopark sorunu çözülüyor!

Rize'de otopark sorunu çözmek amacıyla Rize Belediyesi, sahil dolgu alanında 700 araçlık açık otoparkı hizmete açmaya hazırlanıyor...

Rize Belediyesi Bilim Merkezi nerede Haberi

Rize Belediyesi Bilim Merkezi nerede


Rize Belediyesi tarafından yapılan ve hazırlıkları uzun süre devam eden Rize Belediyesi Bilim Merkezi’nin açılışı Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcıları İhsan Selim Baydaş, Abdullah Şen, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, ,Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kalender ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.


Rize Belediyesi Bilim Merkezi’nin bilimsel ekipmanları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla karşılandı.


Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, açılışta yaptığı konuşmada şu sözleri dile getirdi:


“Bilindiği üzere, ülkemizin çeşitli yerlerinde kurulmuş olan Bilim Merkezleri bulunmaktadır. Bu bilim merkezleri, kuruldukları bölgeler ve çevresinde ilgi odağı olmaktadır. Bu sayede, insanlara bilimin eğlenceli yüzü gösterilmekte ve bilime olan ilginin hızlı bir şekilde artmasına yardımcı olunmaktadır. İnsanımızı ve genç nüfus kaynağımızı bilim ve teknolojiyle...