27 / 04 / 2024

Rize Çamlıhemşinde sit alanı kararına tabutla protesto

Rize Çamlıhemşinde sit alanı kararına tabutla protesto

Rize Çamlıhemşin'de, yerleşim bölgelerinin sit alanı kapsamı dışına alınması için düzenleme yapılmasını isteyen bazı vatandaşlar üzerinde "sit" yazan tabutu dereye attı. Vatandaşlar yerleşim alanlarından sit özelliğinin kaldırılmasını istedi.

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

TOKİ Rize projesi için beklenen tarih geldi! Çamlıhemşin'e 49 konutluk yeni proje!

TOKİ Rize projesi için beklenen tarih geldi. Merakla beklenen projeyle Çamlıhemşin'e 49 yeni konut geliyor...

Rize Hemşin'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Hemşin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında hayata geçirilecek olan 12 bloktan 8'inin tamamlandığını söyledi.

Fırtına Deresi imara mı açıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Çamlıhemşin Fırtına Deresi kenarında yer alan alana toplu konut, turizm, ticaret ve cami alanı yapımı için acele kamulaştırma kararı aldı.

Rize Çamlıhemşin için kamulaştırma kararı!

Rize ili, Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Ayder Yaylası'nda dönüşüm tam gaz!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda başlatılan dönüşüm çalışmaları hız kesmeden sürüyor...

Rize'de heyelan nedeniyle 4 ev boşatıldı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yaşanan heyelanda köy yolu ulaşıma kapandı, 4 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

Rize Hemşin'de TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Hemşin ilçesinde mahkeme kararına rağmen TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ayder'de yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki doğal güzellikleriyle ünlenen Ayder Yaylası'nda yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak...

Rize Hemşin için acele kamulaştırma kararı!

Rize ili Hemşin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31169 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize Çamlıhemşinde sit alanı kararına tabutla protesto Haberi

Rize Çamlıhemşinde sit alanı kararına tabutla protesto

Ardeşen Fırtına Vadisi köprüsünün girişinde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, "Vatandaş el ele, yerleşim alanlarımızdan site güle güle" yazılı pankart ve "Çevre bekçi ile değil sevgi ile korunur", "Sit, köyümden git" yazılı dövizler açtı.


Burada grup adına açıklama yapan Nebahat Balcı, yerleşim alanlarındaki sit özelliğinin kendilerini esir aldığını ve yaşamlarını zorlaştırdığını söyledi.


Yerleşim alanlarından sit özelliğinin kaldırılmasını istediklerini ifade eden Balcı, şöyle konuştu:


"Birileri bizim adımıza bir yerlere mesaj veriyor. Bu mesajı verenler, yılın 12 ayında yağmurunda, çamurunda, sevincinde, üzüntüsünde Çamlıhemşin ve doğanın yanında değiller. Buna rağmen sanki bütün vadi adına mesaj vermeye çalıştılar ama halk olarak biz buradayız. Bizler tatil için bu vadiyi kullanmıyor hayatımızın her anını burada geçiriyoruz. Biz, doğanın gerçek sahipleri olarak yaşam alanlarımızı daraltan yerleşim alanlarındaki sit özelliğinin...