27 / 07 / 2024

Rize çay vadisi

Rize çay vadisi

Rize'de çay vadisi ve adası kurulacak. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Rize'de çay sektörünün geliştirilmesine yönelik projeler kapsamında, "çay vadisi ve çay adası" kurma çalışmalarını hayata geçiriyor.

A101 resmen duyurdu: Doğuş Rize Çayı 1 Kg 99,50 TL'ye, Çamaşır Suyu 3,74 Litre 33,25 TL'ye düştü!

A101'in indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda A101'de Doğuş Rize Çayı 1 Kg 99,50 TL'ye, Çamaşır Suyu 3,74 Litre 33,25 TL'ye düştü. İşte A101 aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

TOKİ'den Ekim ayına özel bomba kampanya! Ankara, Rize Kırşehir: 2 bin 500 TL aylık taksit, 1+1, 2+1, 3+1 fiyata ucuz ev!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ekim ayına bomba gibi girdi. Ucuz fiyata ev arayanlar için düğmeye bastı. Bu kapsamda Ankara, Rize ve Kırşehir'de konut satışı yapacak.

Düşler Vadisi 3. Etap yüzde 15 indirim 36 ay vadeyle satışta! 

Düşler Vadisi Riva 3. Etap yüzde 15 indirim 36 ay vadeyle satışa çıktı. Projede doğayla iç içe yaşam konsepti sunuluyor...

Ege Vadisi'nde 0.99 Sinpaş fırsatı ve 84 ay vade!

Ankara Çankaya'da hayata geçirilen Sinpaş Ege Vadisi'nde 0.99 Sinpaş fırsatı ve 84 ay vade sunuluyor.

Rize'deki Çay Çarşısı'nın inşaatı hız kesmiyor!

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı devam ediyor. Çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı yapılıyor. Anıtın içerisinde, çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13D çay sineması ve seyir terası olacak.

Rize- Artvin Havalimanı inşaatı Aralık'ta tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı inşaatının Aralık ayında tamamlanacağını açıkladı. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 80'i tamamlandı! 

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi. İlk uçuşun Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen projede yüzde 80 ilerleme kaydedildi. 

Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatı yüzde 76 tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında sona gelindi. İlk uçuşun Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen projede yüzde 76 ilerleme kaydedildi. 

Rize'de 8.4 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Rize 1. Sulh Hukuk Mahkemesi 1. Satış Memurluğu, Rize ili, Merkez ilçes, Gülbahar Mahallesi, 548 ada 9 parselde yer alan çay bahçesini ve bir yapıyı 8 milyon 389 bin 135 TL'ye satıyor...

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi mecliste!

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize-Artvin Havalimanı'nda altyapı çalışmalarının yüzde 85'i tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada "Yeni pandemi tedbirleri ile birlikte 2021 yılı temmuz ayında açmayı hedefliyoruz. Şu anda geldiğimiz aşama, altyapı inşaatlarında yüzde 85'lerdeyiz." dedi.

Rize Çay Çarşısı projesinin alanında usulsüzlük iddiası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çayımızın sembolü” diye anlattığı, “Rize Çay Çarşısı” projesinin alan tahsisinde usulsüzlükler yapıldığı iddia edildi.

Rize'de yapılan Çay Çarşısı Kıyı Kanunu'na aykırı çıktı!

Rize Ticaret Borsası tarafından dolgu sahasına yapılan Çay Çarşısının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu Sayıştay raporuyla belirlendi. 

Rize çay vadisi Haberi

Rize çay vadisi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Rize'de çay sektörünün geliştirilmesine yönelik projeler kapsamında, "çay vadisi ve çay adası" kurma çalışmalarını hayata geçiriyor.


Rize'de yaklaşık 500 milyon lira harcanarak hayata geçirilecek projeyle, şehirde binlerce üreticinin ekmek kapısı olan çayın fiyatının ve ihracatının artarak, bölgeye ciddi bir katma değer sağlaması bekleniyor.


DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada çay üretiminde Türkiye'nin, Türkiye'de de Doğu Karadeniz ve özellikle de Rize'nin en önemli üreticilerden olduğunu belirtti.


Bölgede çay sektörünü geliştirmeye yönelik çeşitli projeler yapıldığını dile getiren Kaldırım, "Bu kapsamda yapılan en önemli projelerden biri de 'çay vadisi ve çay adası' kurma çalışmalarıdır. Çay adasıyla bölgeyi bir vadi olarak değerlendirerek, organik çayı daha ileri düzeylere taşımayı planlıyoruz. Bu şekilde hem yeni ürünler üretilecek hem...