05 / 05 / 2024

rize hes projeleri

rize hes projeleri

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Rize'de HES karşıtı eylem yapıldı!

Rize merkeze bağlı Küçükçayır köyünde Andon Deresi üzerinde yapılmak istenen hidroelektrik santraline (HES) karşı çıkan bir grup, kazı alanına araçlarını park ederek çalışmaları engelledi...

TOKİ Rize projeleri için geri sayım başladı! Bu ilçeye 2 yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize projeleri için geri sayım başladı. İşte Rize TOKİ projeleri ile ilgili detaylar...

TOKİ Rize Çayeli projeleri için yeni tarih açıklandı! İki yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize 2023 projeleri için beklenen tarihler açıklandı. Çayeli ilçesinde inşa edilecek bu iki yeni projeyi sakın kaçırmayın...

TOKİ Rize projeleri için yeni tarih belli oldu! TOKİ'den konut bekleyenler hemen bakın!

TOKİ Rize projeleri için yeni tarih resmen belli oldu. TOKİ'den konut bekleyenler hemen tek tek açıklanan bu tarihlere bakın...

Rize Çay Çarşısı'nda son durum!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın vizyon projeleri arasında yer alan Çay Çarşısı'nda çalışmalar devam ediyor...

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Rize Hemşin HES Projesi'nin ÇED kararı iptal edildi!

Rize’nin Hemşin ilçesi'nde yapılması planlanan HES Projesi'nin ÇED Olumlu kararı Rize İdare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Rize Havalimanı ihaleye çıkıyor!

Rize milletvekili Hasan Karal: ''Rize için ortaya koyduğumuz projeler günü kurtarma projeleri değildir. Havalimanı için ÇED süresi başladı. 10 günlük bir süresi var. 10 günlük sürenin bitmesinden sonra ihale çalışmaları hemen başlayacak.'' dedi.

Ergün Turan Rize'deki kentsel dönüşüm projesini inceledi!

TOKİ Ergün Turan, Rize’de yürüttüğü projeleri yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Turan, Rize'deki kentsel dönüşüm projesinin çok iyi noktada olduğunu söyledi.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES projeleri özelleştirildi!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

Artvin Kavak HES projesindeki ÇED tartışmasında son durum!

Artvin’de tepki çeken HES projesinde ÇED raporu tartışması yaşanıyor. Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen olumlu raporun hukuki süreci tamamlanmadan ikinci olumlu rapor alınarak projenin yüzde 30’luk kısmı bitirildi.

rize hes projeleri Haberi

rize hes projeleri

Güneysu ilçesi Gürgen Vadisi'ndeki Kale Hidroelektrik Santralı’nda suyun tünele alındığı yaklaşık 3 kilometre boyunca Gürgen Deresi’nde su seviyesi iyice azaldı. 30 metre genişliğe sahip vadinin büyük bir bölümünde hiç su kalmadı. Benzer bir olay da Salarha Vadisi'nde yaşandı. Ada Hidroelektrik Santral Projesi için Yiğitler köyündeki regülatör sahasında Salarha Deresi’nden alınan ve tünelle Güneysu Vadisi'nde kurulan santrala aktarılan su, 8 kilometre sonra yeniden Salarha Deresi’ne bırakıldı. Ancak suyun tünele alındığı 8 kilometre boyunca derede bazı alanlar tamamen kurudu. 


HES'LER KURUTUYOR

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Sözcüsü Ömer Şan, “Ekosistemin ana varlığı olan suyu korumamız, sahip çıkmamız gerekiyor. HES’lerle dereleri kurutur, vadileri çöplerle doldurursak geleceğimizi yok ederiz. Gelecek kuşaklar için önlemler alınmalı. Herkes bu alanların nasıl rant alanına çevrildiğini düşünmeli ve artık koruması gerektiğini...