23 / 07 / 2024

Rize İkizdere belediye çalışmaları

Rize İkizdere belediye çalışmaları

2011 yılında DOKA Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı çerçevesinde hazırlanan ve altyapı hizmetinde kullanılan tesisler sel suları sonucu tamamen yok oldu. Bu yıkılan tesislerin şimdi ne olacağı ise büyük bir merak konusu.

Rize'de 19 yıllığına kiralık sosyal tesis! 

Rize İli Derepazarı Belediye Başkanlığı, Rize Derepazarı'nda yer alan sosyal tesisi 19 yıllığına kiraya verecek. Resmi Gazete'de yayımlanan ihaleye göre söz konusu satış ihalesi 17 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Rize İyidere için kamulaştırma kararı!

Rize ili İyidere ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için İyidere Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmaları 2022 sonunda tamamlanacak!

Şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2022 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.

Rize Belediye Blokları yıkılıyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde, deniz dolgusu üzerinde olan ve korozyon sebebiyle tehlike arz ettiği belirlenen Belediye Blokları'nın yıkımı sürüyor.

Rize'de heyelan nedeniyle hasar gören ev için yıkım kararı!

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası zarar gören ev için yıkım kararı alındı. 

Rize'de heyelan nedeniyle 3 ev tahliye edildi! 

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrasında yıkılma tehlikesi olan 3 ev tahliye edildi. 

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Rize'de hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında "Belediye Blokları"nın yıkımı sürüyor.

Rize Belediye Blokları'nda yıkım başladı!

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 1970'li senelerde deniz dolgusu üzerine yapılan, kentin ticaretinin yüzde 30'unun gerçekleştiği ve korozyon sebebiyle tehlike arz eden "Belediye Blokları"nın yıkımları başladı.

Rize Çamlıhemşin için kamulaştırma kararı!

Rize ili, Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize’de kentsel dönüşüm 30 Ocak'ta başlayacak!

Rize Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm için gerekli girişimleri başlattıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Yıkım işlemlerine 30 Ocak’ta başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Rize Fındıklı’daki millet bahçesi banka kredisiyle mi inşa edildi?

Rize'nin Fındıklı ilçesinde inşa edilen ve daha sonra CHP'li belediye başkanı tarafından “100’üncü Yıl Atatürk Parkı” ismi değiştirilen millet bahçesinin Halkbank ve İller Bankası'ndan alınan krediyle yapıldığı belirtildi.

Rize İkizdere'de çığ sonucunda Adil Bayraktar’a ait ev yıkıldı!

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Eskice bölgesinde meydana gelen çığ olayı sonucunda Adil Bayraktar’a ait ev çığ altında kalması sonucunda yıkıldı.

Rize Çayeli'de 5.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Çayeli Belediye Başkanlığı, Rize Çayeli'nde yer alan arsayı 5 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkardı. 

Rize İkizdere belediye çalışmaları Haberi

Rize İkizdere belediye çalışmaları

Rize İkizdere Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve DOKA projesi kapsamında 2012 yılında yapılan tesisler yok olmuş durumda.



2011 yılında DOKA Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı çerçevesinde hazırlanan “Ilıca Vadisi Hostaval Şelalesi Mesire Yeri Düzenleme Çalışmasında tamamlanan ve turizm çalışmalarında bölgenin tanınması için altyapı hizmetinde kullanılan tesisler sel suları sonucu tamamen yok oldu. 2013 yılında tamamlanan tesisler 2015 yılında meydana gelen sel sularının etkisiyle tamamen hasar görerek yok edilmiş durumda. Hostaval Şelalesi, İkizdere ilçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunuyor. Ormanlık bir alanda seyir alanı olan şelalenin, İkizdere Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince mesire yeri haline dönüştürüleceği açıklanmışken şu anki harap durumun ne zaman temizleneceği bilinmiyor.



Kaymakamlık tarafından hazırlanan Proje kapsamında şelale alanına doğallığı muhafaza ederek ahşap ve taş...