19 / 07 / 2024

rize Sohtorik Camii

rize Sohtorik Camii

Rize’de 1953’te Sevinç İnönü’nün dedesi tarafından yaptırılan, Sohtorik Camii’nin müftülük tarafından yıktırılıp yerine yeni cami yapılmasına karar verildi.

Rize Eski Orta Camii'nin taşınması için imzalar atıldı!

Çarşı mahallesinde bulunan ve 1737 yılında yapılan Eski Orta Camii'nin, Yeniköy mahallesinde yapılan Kentsel Dönüşüm alanına taşınması için Rize Belediyesi ile ihaleyi alan ilgili firma arasında imzalar atıldı.

Rize Sahil Külliye projesinin dolgu çalışmaları başladı!

Mavi Şehir olarak bahsedilen Sahil Külliye projesinin dolgu çalışmalarına başlandı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap "Yaklaşık 5 bin metre karelik bir alanın dolgusu gerçekleştikten sonra camii inşaatımıza başlanacaktır" dedi.

Rize'deki Sohtorik Camii yeniden inşa edilecek!

Rize’de 1953’te Sevinç İnönü’nün dedesi tarafından yaptırılan, Sohtorik Camii’nin müftülük tarafından yıktırılıp yerine yeni cami yapılmasına karar verildi.

Rize Kıbledağı Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bin 200 rakımlı Kıbledağı zirvesinde inşa edilen Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camii’nin açılışını yaptı.

Rize Kıble Dağı Camii Cuma günü açılacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, baba ocağı Rize’de bin 130 rakımda yer alan Kıble Dağı Camii’ni cuma günü açacak. Erdoğan’ın cuma namazını bu camide kılması bekleniyor.

Rize Kıble Dağı Camii 14 ayda tamamlandı!

Rize'nin Güneysu ilçesinde, manzarasıyla ziyaretçileri hayran bırakan Kıble Dağı Camii bütün zorluklara rağmen inşaatı 14 ayda tamamlandı ve cami ibadete hazır.

Rize Mavi Şehir projesi kapsamında külliye ve cami inşa edilecek!

Rize’de “Mavi Şehir” projesi kapsamında külliye ve cami inşa edilecek. Proje kapsamında 5 bin metrekarelik bir alanda deniz dolgusu yapılıyor. Alanın dolgusu gerçekleştikten sonra camii inşaatına başlanacak.

Rize'deki kentsel dönüşümle tarihi Orta Cami yıkılacak!

Rize'de Çarşı Mahallesinde bulunan ve 1737 yılında yapılan Orta Camii, 1941 yılında kalın taş duvarlar kullanılarak yeniden inşa edildi. Koruma altına alınan tarihi Orta Camii'yle ilgili ilk yıkım isteği 2003 yılında geldi.

Rize'de 5 yeni müze yapımı planlanıyor!

Rize Fatih Sultan Mehmet Han Camii ve Sosyal Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Dörtyol Köyü’nde yaptırılacak 5 bin kişilik cami ve İmam hatip Lisesi ile yurt binası yanında, Rize’ye 5 yeni müze kazandırmayı planlıyor...

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı: Kayan binalardan bir gün ceset toplayacağız!

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Gündoğdu Beldesi'nde yıllar önce inşa edilen ve zeminindeki kayma nedeniyle yan yatmaya başlayan binaların yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi

Karaköy'deki Arap Camii'nin freskleri alçı ile sıvandı!

İstanbul'un fethiyle camiye dönüştürülen Karaköy'deki Arap Camii'nde, 700 yıllık freskler, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yaptırdığı restorasyon çalışmaları kapsamında kapatıldı. Gerekçe, yapının halen cami olarak ibadete açık olması

Rize'de 1 milyon TL'ye çay bahçesi!

Rize Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Rize merkez Portakallık mahallesindeki çay bahçesi ve eski bir evi 1 milyon 30 bin 7582,46 TL'den satışa çıkardı. Satış, 04 Mayıs 2012 Cuma günü 14:10-14:20 saatleri arasında gerçekleştirilecek

Rize Gündoğdu'da ağaca bağlanan 400 tonluk kaya için İstanbul'dan yumuşatıcı bekleniyor!

Rize'nin Gündoğdu beldesinde yerinden hareket eden ve yuvarlanıp evlere zarar vermemesi için çelik halatlarla ağaca bağlanan kaya, aradan geçen 9 güne rağmen kırılamadı

rize Sohtorik Camii Haberi

rize Sohtorik Camii

Rize’de 1953’te Sevinç İnönü’nün dedesi tarafından yaptırılan, Sohtorik Camii’nin müftülük tarafından yıktırılıp yerine yeni cami yapılmasına karar verildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılının Nisan ayında Başbakanlığı döneminde meclisteki AKP grubunda “İnönü döneminde camiler ahır yapıldı” derken, caminin İzmir’in işgali sırasında ahıra çevrildiği ortaya çıkmıştı. Rize’nin Derepazarı İlçesi’nde 1953 yılında Sevinç İnönü’nün dedesi Hüseyin Avni Sohtorik tarafından kendi arazisi üzerine yaptırılan, bakımlarını sağlığında kendisinin daha sonra Erdal İnönü ve eşi Sevinç İnönü’nün yaptırdığı Sohtorik Camii’nin Derepazarı Müftülüğü tarafından yıktırılıp yerine yeni cami yapılmasına karar verildi.


Bu durumdan haberinin olmadığını belirten Seviç İnönü, “İsmet Paşa’yı haksız yere suçlayanların onun ailesinin yaptırdığı camiyi yıktırması bizi üzdü. En azından yıkılacağı bilgisini vermelerini beklerdik. Onu bile çok gördüler. Yerine yenisinin yapılacağı söyleniyor inşallah öyle olur....