29 / 04 / 2024

Rize Kıble Dağı Camii 14 ayda tamamlandı!

Rize Kıble Dağı Camii 14 ayda tamamlandı!

Rize'nin Güneysu ilçesinde, manzarasıyla ziyaretçileri hayran bırakan Kıble Dağı Camii bütün zorluklara rağmen inşaatı 14 ayda tamamlandı ve cami ibadete hazır.



Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde, manzarasıyla ziyaretçileri hayran bırakan Kıble Dağı Camii'nin inşaatı tamamlandı.


Güneysu ilçesinde, kıble yönünde olması ve ilçenin birçok yerinden görülebilmesi nedeniyle Kıble Dağı ismiyle anılan bin 130 rakımlı dağın zirvesine inşa edilen caminin yapımı yaklaşık 1.5 yıllık çalışmanın ardından sona erdi.


 

Osmanlı döneminin önemli eserlerinden Üsküdar'daki Şemsi Ahmet Paşa Camisi'nin mimarisine benzer tarzda yapılan caminin açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ziyareti sırasında gerçekleştirilmesi bekleniyor.



Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş "Ortaya çıkan gerçek bir şaheser. Önümüzdeki dönemde çok önemli bir merkez olacağını tahmin ediyoruz. Söz konusu proje çerçevesinde camiye giden yolun yapımı tamamlandıktan sonra etrafında yürüyüş parkuru, dinlenme alanı, konukların çay içebileceği park alanı ve mesire yerleri inşa edilerek, güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşların hizmetine sunuldu.


 

Cami ilk olarak 1800'lü yıllarda Moşula Mehmet Efendi ve Kuş Ahmed Efendi tarafından inşa edildi. 1960 yılında ahşap camide yangın çıkması nedeniyle Yusuf Yılmaz Hocaefendi tarafından yapının yeniden taştan yapıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010 yılında başbakan olarak görev yaptığı dönemde bölgede incelemelerde bulundu. Erdoğan'ın caminin günümüz şartlarına cevap verememesinden dolayı restore edilmesini istedi.



Mimarisi üstün özelliklerde bir cami inşa edildi. İstanbul Üsküdar'da inşa edilen Kuşkonmaz Camisi'nin (Şemsi Ahmet Paşa) birebir örneğidir. Osmanlı camisinin modern özelliklerde uygulanmasıdır. Çok ehil eller tarafından yapıldı. Birinci sınıf malzemeler seçilerek kullanıldı.


Caminin dağın tepe noktasında olması nedeniyle bir çok yerden görülebiliyor. Ortaya çıkan gerçek bir şaheser. Caminin açılmasının ardından ilginin artacağını tahmin ediliyor.


Yeni Akit



Geri Dön