02 / 05 / 2024

rize yaylaları

rize yaylaları

Devlet ormanları içerisinde bulunan 17 ildeki alanların "yayla" ilan edilmesine dair Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu illerden bazıları Adana, Osmaniye, Kocaeli ve Rize olarak belirtiliyor...

Rize yaylalarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı 5 yaylada toplam 34 yapının yıkım çalışmalarına başlandı.

Berrak Tüzünataç Rize'den ev aldı!

Türk sinema ve dizi oyuncusu ünlü Berrak Tüzünataç, Karadeniz yaylalarından ev alan ünlüler arasına girdi. Berrak Tüzünataç Rize'den ev aldı.

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma önlenemiyor!

Turizmde yıldızı parlayan Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Yaylalar gittikçe beton yığını haline geliyor. Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor.

Rize'de Yeşil Yol karşıtları sempozyum düzenledi!

Rize'de "'Yeşil Yol" karşıtları, doğada bir ağacın altında "Yeşil Yol Sempozyumu" düzenledi. Samsun'dan Sarp'a kadar 2 bin 600 kilometre uzunluğunda, tüm yaylaları birbirine bağlayacak yolu kapsayan "Yeşil Yol Projesi'ne çevreci tepkileri sürüyor.

Rize Hemşin'de Yeşil Yol için imza kampanyası başlatıldı!

Rize'nin Hemşin ilçesinde bir grup yaylacı, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik yolla birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlattı.

Rize'de Yeşil Yol çalışmaları ertelendi!

Rize'de Yeşil Yol Projesi'nin durdurulması için yöre halkının başlattığı eylem üzerine Samistal ve Kavrun yaylalarındaki çalışmalara ara verildi.

Rize'deki 26 metrelik yürüyen merdiven açılışı iptal edildi!

Rize’de Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katılacağı törenle hizmete sokulacağı duyurulan yürüyen merdivenin açılış töreni, sosyal medyada yapılan yorumlar sonrasında iptal edildi. Bakan Yazıcı, merdivenle sadece alt caddeden üst caddeye çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın babasının adı Rize'de yapılan İmam Hatip Lisesi'ne verildi!

Rize'nin Güneysu İlçesi'nde yeni yapılan İmam Hatip Lisesi'ne Başbakan Erdoğan'ın vefat eden babası Ahmet Erdoğan'ın adı verildi. Okul, 2014- 15 eğitim sezonunda öğrenci almaya başlayacak...

Doğu Karadeniz yaylaları stresinden uzaklaşmak isteyenlere alternatif sunuyor!

Serin havası, ormanları, krater gölleri, dereleri, yöresel yemekleri ve kültürel yaşantı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, son günlerde artan hava sıcaklıklarından bunalan, çalışma hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenlere alternatif sunuyor...

Rize'de toprak kayması sonucu 4 ev boşaltıldı!

Rize'de toprak kayması meydana geldi. Kayan toprak ve kaya parçaları 10 katlı Sabret Apartmanına çarptı. Apartmanda bir daire ve inşaat sahasının üst kısmında bulunan Hamdi Hasçelik'e ait 3 katlı binada yaşayanlar risk nedeniyle tahliye edildi.

Doğu Karadeniz yaylaları alternatif tatil imkanı sunuyor!

Serin havası, ormanları, krater gölleri, dereleri, yöresel yemekleri ve kültürel yaşantı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, son günlerde artan hava sıcaklıklarından bunalan, çalışma hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenlere alternatif sunuyor.

Rize, Arapların en gözde şehirleri arasında!

Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu. Rize'yi ziyaret eden turist sayısının her geçen gün arttığını, yabancı turistler arasında özellikle Arap turistlerde önemli bir artış gözlemlendiğini belirtti.

Doğa, tarih ve kültür turizminde gözde mekan Rize!

Rize, tatil için gözde mekanlar arasında yer alıyor. Doğu Karadeniz'de alternatif turizimde öne çıkan Rize, son yıllarda turistlerin, özellikle de Arapların en gözde mekanları arasında yer alıyor.

rize yaylaları Haberi

rize yaylaları


Bakanlar Kurulunun Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan kararı, devlet ormanları içerisinde bulunan bazı alanları "yayla alanı" olarak düzenliyor. Kararın ekinde, alanların isimleri ve yer bilgileri ile sınır ve koordinatlarını içeren haritalar da yer alıyor.


Adana, Osmaniye, Sakarya, Bolu, Düzce, Kocaeli, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Sivas, Isparta, Yozgat, Yalova, Kayseri, Mersin, Rize ve Trabzon'da halen yayla olarak kullanılan alanlarla ilgili düzenlemenin, mevcut durumun hukuki zeminini oluşturmaya yönelik olduğu...