29 / 04 / 2024

Robert Kaplan fed faiz artırımı

Robert Kaplan fed faiz artırımı

Dallas FED Başkanı Robert Kaplan, internet sitesi üzerinden açıklama yaptı.Kaplan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmak için yakın zamanda harekete geçmesi gerektiğini bildirdi.

Fed yetkilileri salgının ABD ekonomisine etkisini değerlendirdi!

ABD Merkez Bankası (Fed) Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Amerikan ekonomisinde 'tarihi' bir daralmanın beklendiğini ve daha fazla teşvike ihtiyaç olduğunu ifade etti

FED: Konut sektöründe yavaşlama izleniyor!

FED Başkanı Jerome Powell, ekonomide devam eden büyümeye güvendiklerini ve "konut sektöründeki yavaşlamayı" ve "şirket borçları" düzeyini "risk faktörleri" olarak izlemekte olduklarını söyledi.

Mimar Robert Bruno’nun ufo evi!

Mimar Robert Bruno'nun 1974 yılında inşasına başladığı ve 2008 yılına kadar da devam ettirdiği Çelik Ev, Bruno'nun zekasının ve mimari yeteneğinin en güzel örnekleri. İşte Bruno’nun ufo evi...

Doğan Kaplan İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğan Kaplan İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Doğan Kaplan tarafından kuruldu. 

Öz Kaplan Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Öz Kaplan Yapı Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Levent Kaplan tarafından kuruldu. 

Mehmet Şimşek Fed'in faiz artırımını değerlendirdi!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırım kararına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Fed Ulaştırma İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fed Ulaştırma İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeliyle Eyüpsultan'da  kuruldu.

Rize Güneysu'da beton binalar yöresel mimariye uygun ahşapla kaplanıyor!

Rize'nin Güneysu ilçesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) desteği ile 'Turizm Odaklı Yenileme ve Öze Dönüş' Projesi uygulanıyor. Proje ile beton binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun olarak ahşapla kaplanıyor...

Robert Varon: Türkiye ekonomisi daha iyi olacak!

TÜİK tarafından açıklanan Türkiye büyüme verilerine ilişkin Mar Yapı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon görüşlerini paylaştı.

Fed faiz oranını değiştirmedi!

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklendiği gibi sabit tuttuğunu ve bilançosunu küçültmeye "görece yakında" başlamayı planladığını bildirdi.

Fed Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fed Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Çatalca’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Dinçer Cpşkun tarafından kuruldu.

Robert Downey Jr. Malibu'dan yeni ev aldı!

Yahudi asıllı Amerikalı oyuncu Robert Downey Jr. yeni bir ev satın aldı. Malibu'da yeni ev alan oyuncu evi için 3.5 milyar dolar ödedi.

İşte Robert De Niro'nun muhteşem evi!

Hollywood'un efsane oyuncuların olan Robert De Niro'nun New York'taki saray yavrusu evi görüntülendi. İşte 5 yatak odası bulunan o muhteşem ev...

Robert Kaplan fed faiz artırımı Haberi

Robert Kaplan fed faiz artırımı

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmak için yakın zamanda harekete geçmesi gerektiğini, aksi takdirde faiz artırımını yavaş şekilde yapma planından vazgeçmesi gereğinin ortaya çıkabileceğini söyledi.


Dallas Fed'in internet sitesi üzerinden açıklama yapan Kaplan, "Parasal genişlemenin ek miktarlarını ortadan kaldırmak için adımlar atıyor olmamız gerektiğine inanıyorum, Ne kadar erken harakete geçersek, gelecekte gevşek para politikasını o kadar ağır ağır kaldırmamız daha olası hale gelir, Fed'in eğrinin gerisinde kalması olasılığı, parasal genişlemeyi daha hızlı şekilde ortadan kaldırma ihtiyacı hissi o kadar azalır" diye konuştu.


Kaplan, bu yıl FOMC'nin oy verme hakkı olan üyelerinden biri. Gelecek faiz artırımının ne zaman olacağı konusunda bir ifade kullanmayan Kaplan, ekonomide aşırı ısınma tehtidi yaratmadan daha fazla istihdam büyümesi için hala alan gördüğünü...