21 / 05 / 2024

Roma mimari teknik

Roma mimari teknik

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan çalışmalarda yeni sonuçlar ortaya çıktı. Kutsal alanındaki anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı belli oldu. Mühendislerin depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği açıklandı.

Teknik Plus Mimari Tasarım Mekanik Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teknik Plus Mimari Tasarım Mekanik Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Serhat Nalcı tarafından kuruldu.

Yıldız Teknik öğrencilerinden Kartal için 40 proje!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mimari Tasarım 4 Stüdyosu öğrencileri Kartal için 40 proje tasarladı. Öğrencilerin projelerinin yer aldığı sergi 14 - 20 Nisan 2017 tarihleri arasında Kartal Belediye Başkanlığı binası fuaye alanında yer alacak.

Guardian Glass, Mimari Tasarım Zirvesi'nde!

Guardian Glass, 14-15 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Mimari Tasarım Zirvesi”nde, farklı yapı tiplerine ve ihtiyaçlara cevap verir nitelikte, hem görsel, hem teknik, hem de ekonomik anlamda zengin çeşitlilik sunan ürün yelpazesini sektör profesyonelleriyle buluşturacak.

Su yalıtımı bina ömrü ve güvenliği için şart!

Yapıların güvenliği için etkin bir su yalıtımının önemine değinen Baumit Türkiye Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter," Yapıların güvenliği için mimari, teknik alt yapı, vb. yanı sıra malzeme seçimi ve uygulama da son derece önemli." dedi.

Yozgat'taki Roma hamamı turizme kazandırılacak!

YOZGAT’ın Sarıkaya İlçesi'nde bulunan Roma Dönemi'nden kalma hamam kalıntılarının mimari alt yapısı bozulmadan ve arkeolojik potansiyeli korunacak şekilde turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Termo Teknik ile panel radyatörlerde kalite ve şıklık bir arada!

Panel radyatörler, mimari tasarıma ve dekorasyona en zor uyum gösteren sabit parçalar olarak biliniyor. Termo Teknik dekoratif panel radyatörleri yüksek ısıl verimleri, çeşitlilikleri, tasarımları ve 10 yıllık garantileri ile dikkat çekiyor.

TOKİ Trabzon Beşikdüzü hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi bugün!

TOKİ Trabzon Beşikdüzü kentsel dönüşüm ve gelişim projesi haksahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, mimari proje, modelleme, fizibilite, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Erzincan Merkez İnönü Mahallesi hizmet ve teknik danışmanlık alımı ihalesi 2. oturumu bugün!

TOKİ Erzincan Merkez İnönü Mahallesi hak sahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, mimari proje, modelleme, fizibilite, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi bugün gerçekleşecek.

TOKİ Erzincan Merkez İnönü Mahallesi hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi 3 Eylül'de!

TOKİ Erzincan Merkez İnönü Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi hak sahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, mimari proje, modelleme, fizibilite, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ikinci oturumu yapılacak.

TOKİ Malatya Derende hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi bugün!

TOKİ Malatya ili Darende ilçesi kentsel tasarım, mimari proje, modelleme, fizibilite, uzlaşma görüşmeleri hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi yapım işi ihalesi bugün saat 11.30 'de yapılacak.

TOKİ Konya Taşkent'te hizmet ve teknik danışmanlık alımı işi ihalesi bugün!

Konya ili Taşkent İlçesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi haksahipliği tespit değerleme, kentsel tasarım, mimari proje, modelleme teknik danışmanlık alımı işi yapım işi ihalesi bugün saat 11.30 'da yapılacak.

Ortahisar Belediyesi'nden yeni mahalleler için 25 ayrı mimari proje!

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarının mimari özelliklerini taşıması amacıyla Ortahisar Belediyesi olarak vatandaşa teknik destek vereceğiz." dedi.

Efeler Belediyesi köyden mahalleye dönen evlere teknik destek verecek!

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında yeni yapılacak evlerin, depreme dayanıklı olması ve yerleşim alanlarının mimarisini taşıması amacıyla Efeler Belediyesi, vatandaşa mimari ve teknik destek verecek.

Roma mimari teknik Haberi

Roma mimari teknik

Pamukkale'deki Hierapolis Antik Kenti'nde başlanılan çalışmalarda yeni bilgiler bulundu. 1800 yıl önce Romalı mühendislerin, Apollon kutsal alanında bulunan anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı ortaya çıktı. Mühendislerin bunları, depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği kaydedildi.

Sputniknews'ta yer alan habere göre; milattan önce 2. yüzyılda Bergama Kralı 2. Eumenes tarafından inşa edilmiş Hierapolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları, İtalya'nın Lecce kentindeki Del Salento Üniversitesi tarafından 1957 yılından beri yapılıyor.

Hierapolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Grazia Semeraro yönetiminde 60 kişilik ekip ayağa kaldırıyor. Kazı çalışmalarında, Apollon Kutsal Alanı içindeki anıtsal çeşme bölgesinde gün yüzüne çıkarılan tarihi eserler gün yüzüne çıkıyor.

Restorasyon çalışmalarında konularında uzman kişiler tarafından gerçekleşiyor.  Kutsal çeşme üzerinde başlanılan kazı çalışmalarında, 1800 yıl önce dönemin mühendislerinin, depremden korunmak ve etkisini azaltmak...