06 / 05 / 2024

Roman mahallelerinde yerinde dönüşüm mü yapılacak

Roman mahallelerinde yerinde dönüşüm mü yapılacak

TBMM Genel Kurulu'nda 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman mahallelerinde yerinde dönüşüm yapılsın, sosyal alanlarıyla beraber yapılsın." dedi.

Yüksekova'da 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı!

Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle zarar gören iş yerlerindeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgede şu ana kadar yaklaşık 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı.

Şişli'de yerinde dönüşüm sosyal bazlı olmalı!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, ''Kentsel dönüşümü yerinde yapmak lazım. Ciddi mülkiyet sorunları var. Biz kişinin elinden malının alınıp zorla bir şey yaptırılmasını istemiyoruz, herkesin rızası olmalı'' dedi.

Yenimahalle Belediyesi'nden insan odaklı dönüşüm!

İnsan odaklı kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu sahiplerini yıllarca oturdukları mahallelerinde ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi’nin projeleri sayesinde gecekonduların yerinde modern konutlar yükseliyor.

Maltepe Gülsuyu’nda yerinde kentsel dönüşüm yapılmalı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe'deki kentsel dönüşüm sorununu anlattı. Başkan Kılıç, Gülsuyu’ndaki planlamalardan bahsederek yerinde bir kentsel dönüşüm yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Roman Abramoviç’in New York’taki 3 binası için yenileme projesi reddedildi!

Dünyanın sayılı zenginlerinden olan Rus oligark Roman Abramoviç’in New York’taki emlak oyunu, Binalar Müdürlüğü ve Anıtları Koruma Komisyonu’na takılarak olumsuz yanıt aldı.

Tepecik Roman Kültür Merkezi açılıyor!

8 Nisan Dünya Romanlar Günü, İzmir’de de çeşitli etkinliklerle kutlanırken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak’ta kısa süre sonra bir Roman Kültür Merkezi açılışının gerçekleşeceğini söyledi.

Vodafone Arena çalışmaları bugün yerinde incelenecek!

Vodafone Arena için geri sayım devam ederken, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Kulüpler Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Hayri Baraçlı çevre düzeni çalışmalarını yerinde görmek için stad incelenecek

Roman, AL-Salem Grup ile franchise anlaşması imzaladı!

Roman, Suudi Arabistan'da mücevher ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren AL-Salem Grup ile franchise anlaşması imzaladı. AL-Salem, bölge ülkelerinde beş yılda 12 mağaza açacak.

Zeydan Karalar: Seyhan'ı yerinde dönüştüreceğiz!

CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldığı bir programda Barbaros Kentsel Dönüşüm projesini detaylı olarak anlattı. Karalar: "Biz Seyhan'ı yerinde dönüştüreceğiz" dedi.

Roman sorunu 5 adımda çözülecek!

Hükümet, Alevilerle birlikte Roman vatandaşların sorunlarının çözümü için de bir dizi tedbiri hayata geçiriyor. AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, evi olmayanlar ev verileceğini söyledi.

Roman Abromoviç 162 milyon Euro'luk evine havuz yaptırıyor!

Chelsa futbol takımının sahibi ünlü milyarden Roman Abromoviç'in, Londra'daki malikanesi için 36,5 milyon euroluk bir harcama yaparak havuz yaptıracak olması tartışma konusu oldu.

Batman Gültepe ve Belde mahallelerinde elektrik hatları yer altına alınıyor!

Dicle EDAŞ, kentin hızla gelişen semtleri olan Gültepe ve Belde mahallelerinde toplam 10 kilometreyi bulan elektrik hattını yeraltına çekmek için çalışmalara start verdi.

Çankaya'da kentsel dönüşüm yerinde yapılıyor!

Radikal Gazetesi'nde yazan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya'da kentsel dönüşümü kent halkıyla birlikte ve yerinde yapmayı sürdüreceklerini belirtti. İşte Taşdelen'in o yazısı...

Roman mahallelerinde yerinde dönüşüm mü yapılacak Haberi

Roman mahallelerinde yerinde dönüşüm mü yapılacak

TBMM Genel Kurulu'nda 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "92 yıldan bu yana ilk defa Roman kökenli bir vatandaş olarak kürsüye çıktım. Bu tarihi bir an" ifadelerini kullandı. 


Çadırda yaşayan Roman ailelerin fotoğraflarını gösteren Purçu, kentsel dönüşüm adı altında mahallelerinin ellerinden alındığını, şehirlerin dışına atıldıklarını savundu. Purçu, "Roman mahallelerinde yerinde dönüşüm yapılsın, sosyal alanlarıyla beraber yapılsın. Biz de insanca yaşamak istiyoruz" dedi. 


Purçu, Romanlara yönelik eylem planı yapılmasını da istedi. Türk Dil Kurumu'nun Romanlara yönelik tanımlamasına da tepki gösteren Purçu, "Romanlar kötü kılıklı seyrek görülen bir tip olarak nitelendiriliyor. Biz tip miyiz? Bu ülkenin vatandaşları değil miyiz?" diye sordu. 


Milliyet



Haber Birgün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye'nin ilk Roman vekili CHP'li Özcan Purçu, Meclis'teki bütçe...