19 / 07 / 2024

Romanya Kadastro ve Tapu Ulusal Ajansı

Romanya Kadastro ve Tapu Ulusal Ajansı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yabancı ülkelerle tecrübesini paylaşmaya devam ediyor. Genel Müdürlük, Romanya Kadastro ve Tapu Ulusal Ajansı'na tapu ve kadastro alanındaki tecrübelerini aktaracak...

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

'Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi' dolandırıcılığın önüne geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen "Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi" sayesinde dolandırıcılığın önüne geçilecek.

Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin pilot uygulaması tamamlandı!

Amasya'da Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi pilot uygulaması tamamlandı.

Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne yapılacak personel alımları mecliste!

Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne 2021 yılında yapılması planlanan personel alımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Göker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi Amasya'da başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin pilot uygulaması Amasya'da başladı.

Sahte tapuya karşı işbirliği!

Sahte tapuya karşı Tapu Kadastro ve Noterler Birliği harekete geçti. İki kurumun oluşturduğu ortak altyapı sayesinde tapu görevlisi vekaletin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anında görüp, müdahele edebilecek.

Kadastro Haritaları ve Tapu Sicili Yönetmeliği'nde değişiklik!

Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik kapsamında değişiklik yapıldı..

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ilişkin usul ve esaslar düzenlendi!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile teşkilatlanmasına ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

İmar barışında Tapu ve Kadastro süreci netleşti!

3194 Sayılı İmar Kanunun geçici 16. Maddesi uyarınca düzenlenen İmar Barışında, Tapu ve Kadastro süreci netlik kazandı. 

Çevre Şehircilik ve Tapu Kadastro'dan 17 kişi görevden alındı!

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereğince Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden 7 kişi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 10 kişi görevinden alındı...

Tapu ve Kadastro Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Deniz Kadastro Mühendisliği İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Kadastro Mühendisliği İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Bayramoğlu tarafından kuruldu.

Tapu ve kadastro harçları 2018 belli oldu!

2018 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Romanya Kadastro ve Tapu Ulusal Ajansı Haberi

Romanya Kadastro ve Tapu Ulusal Ajansı

Romanya Kadastro ve Tapu Ulusal Ajansı(ANCPI) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek tapu ve kadastro alanında yapılaşmak için yardım istedi.


28 Ekim – 2 Kasım günleri arasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden Romanya Heyeti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün temel yapısı, görevleri ve politikaları hakkında bilgi aldı. Heyet, Bursa Tapu ve Kadastro 4.Bölge Müdürlüğü ile İstanbul Tapu ve Kadastro 2.Bölge Müdürlüğünde de incelemelerde bulunarak tapu ve kadastro sistemleri, servisleri ve işleyişleri hakkında bilgi edindi.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney’i makamında ziyaret eden heyet; Romanya Devletinde düşey kontrol ağı kurulması, Romen tapu sicilinin hukuki yönden düzenlenmesi, Türkiye kadastrosunun teknik ve hukuki boyutu gibi öne çıkan konuları görüştü. Ayrıca heyete; IT sistemleri yapılanması,...