04 / 05 / 2024

ronaldo müze yapımı

ronaldo müze yapımı

Real Madrid'in ve Portekiz Milli Takımı'nın oyuncusu Cristiano Ronaldo, doğum yeri olan Madeira Adası'ndaki Funchal kentinde, kendi adına bir müze yaptırıyor. Müzenin 300 metrekarelik alanı kapsayacağı, şu anda inşaat halinde olduğu belirtildi....

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Bu ildeki müze otel kiraya verilecek! İhalesi 1 Kasım'da!

Karatay Belediye Başkanlığı, Karatay'daki müze oteli kiraya verecek. Kiralama ihalesi 1 Kasım tarihinde yapılacak.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

İze Yapı Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İze Yapı Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de İlyas Baytemür tarafından kuruldu.

Nazım Hikmet’in Bolu'da kaldığı han yıkılmaktan kurtuldu! Restore ediliyor!

Ünlü şair Nazım Hikmet’in, Bolu’da öğretmenlik yaparken kaldığı han yargı kararıyla yıkılmaktan kurtuldu. Şimdi otel ve müze yapılacak.

Ayasofya için kritik karar haftası: İbadete açılacak mı?

24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Ayasofya için kritik haftaya girildi. Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması için açılan davada Danıştay'ın kararı 2 Temmuz'da belli olacak. Kararın duruşmadan sonra açıklanacağı öngörülüyor.

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hünkar Çayırı'na panoramik müze yapılıyor!

Gebze Belediyesi'nce bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak hazırlanan projede Fatih Sultan Mehmet'in otağını kurduğu alana panoramik müze kurulacak.

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Safranbolu'da müze sayısı artacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

Emlak Bankası sektörümüze güç katacak isabetli bir adım!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın kuruluşuna onay verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bankanın 18 yıl sonra katılım bankası olarak yapılandırılarak yeniden faaliyete geçirilmesi, sektörümüze güç katacak isabetli bir adım" dedi...

Mısır Apartmanı’nda müze heyecanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Mehmet Akif Ersoy’un evini müze yapıyoruz” açıklamasından sonra dairenin bulunduğu Beyoğlu’ndaki Mısır Apartmanı’nda hazırlıklar başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul ‘müze şehir’ olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu toplantısında  yaptığı açıklamada İstanbul’u bir “müze şehir” haline getirmek istediğini belirtti ve müze türleriyle ilgili çalışma yapılmasını istedi.

ronaldo müze yapımı Haberi

ronaldo müze yapımı


Real Madrid'in ve Portekiz Milli Takımı'nın oyuncusu Cristiano Ronaldo, doğum yeri olan Madeira Adası'ndaki Funchal kentinde, kendi adına bir müze yaptırıyor.


Portekiz'in Diario do Noticias gazetesinin Ronaldo'nun ailesini kaynak göstererek verdiği haberde, futbolcunun müzesinin bu yıl sonu ve ya 2014 yılı başlarında açılacağı belirtildi. 5 Şubat 1985'te doğan Ronaldo'nun finansmanı tamamen kendisi tarafından karşılanarak hazırlanan müzenin, bu zamana kadar gizli tutulduğu belirtildi.


Futbolcunun yakınları, Portekiz gazetesine verdikleri röportajda, ''Ronaldo'nun bu girişiminden dolayı annesi çok gurur duyuyor. Müze hayata geçtiğinde tüm aile, bu davranışından dolayı Ronaldo ile gurur duyacak. Müze bölge için çok önemli olacak çünkü dünyanın birçok yanından turisti buraya getirecek. Ronaldo'nun kazandığı altın top ya da altın ayakkabı gibi ödülleri kim yakından görmek istemez ki'' ifadesini kullandı.


Müzenin 300 metrekarelik alanı...