17 / 05 / 2024

rönesans Gottard Tüneli tünel çalışması

rönesans Gottard Tüneli tünel çalışması

İsviçre ile İtalya’yı yer altından bağlayacak tünel için 16 milyar Euro’luk yatırım yapıldı. Bugüne kadar 3 bin 500 test sürüşü yapılan 57 kilometrelik tünelde Rönesans İnşaat’ın imzası da bulunuyor.

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

Rönesans'tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan'da  çok amaçlı otel ve iş merkezi hayata geçirdi. 

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Rize Salarha Tüneli'nde ışık göründü!

Rize Güney Çevre Yolu ile Küçükçayır-Andon yolunu birleştirecek Salarha Tüneli için "Işık Göründü" töreni düzenlendi.

Hollanda'nın en uzun kara tünelinde Rönesans Holding imzası!

Rönesans Holding'in Hollanda'daki grup şirketi Ballast Nedam tarafından hayata geçirilen ülkenin en uzun kara tüneli Gaasperdammertunnel'in iki kuzey geçidi trafiğe açıldı

Rönesans İnşaat Türkiye’nin en büyük ilk 10 şirketinden biri oldu! 

RC Rönesans İnşaat, 27 milyar 742 milyon 267 bin TL ciro ile Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı Capital500 araştırmasında 10. sırada oldu...

Kırık Tüneli inşaatında son durum ne?

Kırık Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ODTÜ Tüneli Projesi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetiminin 2017 yılında protokolünü imzaladığı ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Büyük İstanbul Tüneli görücüye çıkıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

Beton yol tasarrufuyla her 4 yılda bir Avrasya Tüneli yapılır!

Beton yolların, petrolde yaşanan dışa bağımlılığı azaltıcı etki yaratacağı dile getiren TCMB CEO'su Ismail Bulut, asfalt yolların yıllık bakım masrafı yerine her 4 senede bir Avrasya Tüneli yatırım maliyeti kadar tasarruf yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

Rönesans Holding en’lerin ve ilk’lerin şirketi!

Rönesans Holding, dünya genelince ilk ve enleri gerçekleştirmesi ile tanınıyor. Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölesi’nde 2018 sonunda açıklanan 1,3 milyar dolarlık polipropilen tesisi inşaatı, Rönesans’n Türkiye’de gerçekleştirdiği bir diğer liste başı proje olacak…

RDIF ile Rönesans Holding eğitim ve araştırma hastaneleri kuracak!

Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak yaptığı açıklamada "Rönesans’ın Türkiye’de sağlık sektörü, medikal inşaat ve sağlık işletmelerinden elde ettiği tecrübeyi, bu projeyle birlikte Rusya’ya taşıyacağız." dedi.

Mısır ordusu Gazze sınırındaki 9 tüneli yıktı!

Mısır ordusu, Kuzey Sina bölgesinin Gazze sınırında bulunan 9 tüneli yıktı. Ordu Sözcüsü Albay Temir er-Rifai, yazılı açıklama yayınladı.

rönesans Gottard Tüneli tünel çalışması Haberi

rönesans Gottard Tüneli tünel çalışması

GOTTHARD Tüneli, Alp Dağları’nın altından geçerek İsviçre’yi İtalya’ya bağlıyor. Her biri 57 kilometre uzunluğunda iki tüp geçitten oluşan Gottard Tüneli, dünyanın en uzun ve en derin tüneli olma özelliği taşıyor. Tünelde kazılar tamamlandı, test sürüşleri ise sürüyor. Dünyanın en uzun ve en derin tünelinde kazılar tamamlandı, açılış ise haziran ayında. 



Tünel projesini gerçekleştiren her birinin yüzde 25 ortak olduğu konsorsiyumdaki 4 şirketten biri olan Rönesans İnşaat, 1 Temmuz 2013’te Avusturya merkezli Alpine Group’un İsviçre kolu ‘Alpine Bau Gmbh, Hergiswill’ firmasını satın aldı. Bu satın almayla birlikte Rönesans, Rotterdam-Genova arasındaki hızlı tren hattının bir bölümünü oluşturan Gotthard Tüneli’nin inşasında yer aldı. Rönesans İnşaat’ın davetlisi olarak gittiğimiz İsviçre’de Gotthard Tüneli’ni gezdik ve mayıs sonunda İsviçre Demiryolları’na teslim edilecek büyük altyapı projesini yerinde...