06 / 05 / 2024

Rosneft OJSC satışı

Rosneft OJSC satışı

Putin'in, başkanlık seçimi öncesi taahütleri karşılamakta zorluk çektiği için Rosneft'i satmayı planladığı belirtildi. Çin ve Hindistan'a satmayı değerlendiriyor.

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesini satın alıyor!

Alarko GYO'nun Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesinin satın alımı Rusya Federasyonu Moskova Ticaret Sicili'nde 27 Ocak 2022 tarihinde tescil edildi. 

Alarko GYO Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesini alıyor!

Alarko GYO Marksistskaya Sok., No 16, 109147 Moskova / Rusya Federasyonu adresindeki Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesini 8 milyon dolara satın alıyor.

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40'ını resmen satın aldı!

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40 hissesinin 6 milyon dolara satın alımının tamamlandığını açıkladı. Söz konusu hissenin satın alma işlemi Rusya Federasyonu Moskova Ticaret Sicili'nde tescillendi.

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40'ını 6 milyon dolara satın aldı!

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40 hissesini 6 milyon ABD Doları bedelle satın almaya, bedelinin hisse devri sırasında peşin olarak ödenmesine karar verdi. 

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40'ını satın aldı!

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin değerlemesinin yaptırılmasına, değerleme sonucunda çıkan rapora göre bu şirketin yüzde 40 hissesinin satın alınması konusunda Yönetim Kurulu'nca ayrıca karar verilmesine karar verdi.

Alarko GYO, Mosalarko OJSC'nin yüzde 10'unu 1.7 milyon dolara aldı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 10 hissesini 1 milyon 700 bin ABD Doları bedelle satın aldı...

Alarko GYO, Mosalarko OJSC'nin yüzde 10'unu alıyor!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, faaliyeti sadece gayrimenkul olan Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 10 hissesinin satın alınması konusunu yönetim kuruluna sunacağını Şubat ayında açıklamıştı.

Alarko GYO, Mosalarko OJSC'nin yüzde 10'unu alacak!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, faaliyeti sadece gayrimenkul olan Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 10 hissesinin satın alınması konusunu yönetim kuruluna sunacak. 

Rusya'nın Rosneft OJSC şirketi satılıyor!

Putin'in, başkanlık seçimi öncesi taahütleri karşılamakta zorluk çektiği için Rosneft'i satmayı planladığı belirtildi. Çin ve Hindistan'a satmayı değerlendiriyor.

İzmir Çandarlı‘da satılık arsa

Dikili Çandarlı Belediye Başkanlığı beldede bulunan 11 arsayı satışa çıkardı.

25 milyar dolarlık 2B satışı için düğmeye basılıyor

Hükümet, orman niteliğini yitirmiş arazilerin satışına ilişkin 2B düzenlemesini önümüzdeki yıl başında yapılacak yerel seçimlere yetiştirmek istiyor.

Hastaneyi açtı yalıyı satıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen cumartesi günü açılan Etiler'deki Dünya Göz Hastanesi'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Rumelihisarı'ndaki yalısını satışa çıkardı. Kapıcıoğlu'nun 2007'de 7 milyon dolara satın aldığı belirtilen yalı için ne kadar

Rosneft OJSC satışı Haberi

Rosneft OJSC satışı

Rusya Devlet Başkanı Putin, iki yıldan az bir süre kalan seçimler öncesi olası başkanlık adaylığı öncesi, harcama taahhütlerini karşılamakta zorluk çekmesi ile birlikte, Rusya'nın en değerli şirketlerinden birinin bir kısmını Çin ve Hindistan'a satmayı değerlendiriyor.


11 MİLYAR KAR BEKLİYORLAR


BloombergHT'nin haberine göre konu hakkında bilgiye sahip iki kaynağa göre, Rusya, petrol devi Rosneft OJSC'nin yüzde 19.5'lik payı için alıcı arıyor ve küresel enerji talebine öncülük eden iki ülke ile ortak bir anlaşmayı tercih edecek. Moskova'daki yetkililer, ülkenin özelleştirme rekorunu kıracak olan bu satıştan en az 700 milyar ruble (11 milyar dolar) elde etmeyi bekliyor.


RUSYA'DA NE DEĞİŞİR?


Asya'nın en büyük üç ekonomisinden ikisini, Exxon Mobil Corp.'tan daha fazla petrol üreten Rosneft'te bir araya getirmek, Putin'in bütçe açıklarını kapatmaya yardımcı olabilir ve aynı zamanda...