08 / 05 / 2024

Rotana türkiyedeki otel yatırımları

Rotana türkiyedeki otel yatırımları

Ortadoğu'nun en güçlü otel zincirlerinden Rotana Haziran ayında İstanbul'da iki yeni otel açmaya hazırlanıyor. "Burgu Arjaan by Rotana" ve "Tango Arjaan by Rotana" Haziran 2015'te kapılarını açıyor.

Pandemi yeni ofis tasarımlarını nasıl etkiledi?

Pandeminin çalışanlara ve çalışma hayatına etkileri sürerken, ofis tanımları ve sınırları genişlemeye devam ediyor. Farklı ofis konseptleri geliştiren Assembly Buildings de, Workplace Hospitality Club kapsamında anlaştığı restoran, otel ve müzelerle esnek ve bağımsız çalışma atanları sunuyor. 

İzmir Karaburun'daki 'karavan otel'e yoğun talep!

İzmir Karaburun'da yaşayan Asna çiftinin geçen yıl açtığı 'karavan otel', koronavirüs salgını sebebiyle izole tatil yapmak isteyenlerden yoğun ilgi gördü.

Türkiye otel yatırımcılarının gözde adresi!

Yabancı şirketler Türkiye'de otel yatırımı yapma konusunda hızlı adımlarla ilerliyorlar. Marriott Otel Grubu'nun Başkan Yardımcısı Phill Andreopoulos Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılara rağmen şirketleri açısından büyük potansiyel taşıdığını aktarıyor. 

Kosifler otel projesini erteledi mi?

Türkiye'nin en eski aile şirketlerinden olan Kosifler Group, Küçükyalı'da ilk servis noktası olan arazide otel inşaatına başlamıştı. Kosiflerin otel projesinde son durum ne?

Türkiye son 10 yılda otellere 21 milyar dolar yatırdı!

Turizm Data Banak tarafından hazırlanan ''Türkiye Otel Yatırım Analizi''ne göre, Türkiye'de son 10 yılda yapılan otellerin toplam yatırım hacmi 21 milyar dolara ulaştı.

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi, Hüsnü Akhan Yönetim Kurulu Başkanlığı ve C.Kıng Man Kwok Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 45 bin 900 milyon TL sermaye 10 Şubat'ta ile Beyoğlu'nda kuruldu.

Antalya Queen Park Türkiz Otel 45 milyon TL'ye satılıyor!

Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Antalya Kemer'de yer alan Queen Park Türkiz Otel'i açık artırma usulüyle satacak. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 45 milyon TL olarak belirlendi.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Rotana Türkiye'deki ilk iki otelini açtı!

Türkiye pazarına girme kararı alarak DAP Yapı ile anlaşma imzalayan Dubaili otel zinciri Rotana, ilk iki otelini açtı.

DAP Yapı ve Rotana otel projeleriyle turist çekmeyi hedefliyor!

İstanbul Maltepe’de iki otele imza atan DAP Yapı ve Rotana, bölgeyi turistlerin önceliği yapmayı hedefliyor. Orta Doğu’nun önemli otel markalarından Rotana ile DAP Yapı İstanbul’da ilk iki otelini açtı.

Dap Yapı, Rotana ile anlaştı!

ULUSLARARASI otel zincirleri Rotana, İstanbul’da DAP Yapı'yla anlaştı. Ortadoğu, Afrika, Güney Asya, Doğu Avrupa’da hızla büyüyen Rotana, İstanbul Maltepe’de DAP yapının inşa ettiği otelleri işletmeye başladı.

DAP Yapı ve Rotana basın toplantısı 30 Eylül'de!

Dünyanın önde gelen uluslararası otel zincirlerinden olan ve Orta Doğu, Afrika, Güney Asya, Doğu Avrupa’da hızla büyüyen Rotana; Türkiye’deki ilk iki oteli “Burgu Arjaan by Rotana” ve “Tango Arjaan by Rotana”yı açıyor.

Otel dolulukları Haziran'da yüzde 7.6 düştü!

Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.6 bir düşüş kaydedildi. Türkiye otel doluluklarında Avrupa'da en sert düşüş yaşayan ülke oldu.

Rotana türkiyedeki otel yatırımları Haberi

Rotana türkiyedeki otel yatırımları

Otellerin açılışı ile birlikte 318 odayı portföyüne ekleyen Rotana markasına ait toplam oda sayısını 13,359'a yükseltmiş olacak, "Burgu Arjaan by Rotana" - burgu şeklinde iki kuleden oluşuyor ve iki kulede toplam 162 oda bulunuyor. "Tango Arjaan by Rotana" ise toplam 156 odalı bir otel. Her iki otelin kesiştiği noktada lobi, cafe, restoran, Fitness & VVelIness Club, açık ve kapalı havuz ve toplantı salonları bulunuyor. 



Dap-Yapı ile kurulan iş birlikteliği dahilinde, Rotana yatırımcı firma ile yeni bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile "Dalga Residences by Rotana" ve "Vazo Residences by Rotana" - otel apartmanlarını işletecek olan Rotana Türkiye'deki portföyünü 6 otele çıkaracak. İstanbul'un Maltepe bölgesi sahil şeridine yakın konumda bulunan otel apartmanlarında toplam 272 oda bulunuyor. 



"Türkiye pazarına girmiş olmak Rotana için...