28 / 07 / 2024

ruhban okulunun alternatifi kapandı

ruhban okulunun alternatifi kapandı

Yıllardır hukuk mücadelesi veren Heybeliada Ruhban Okulu’nun alternatifi olarak görülen İÜ Dünya Dinleri Kültürü bölümü öğrencisi olmayınca kapandı...

Ziraat GYO'nun Ankara okulunun değeri ne kadar?

Ziraat GYO Ankara'da yer alan okulunun değerleme raporu yayınlandı. Peki Ziraat GYO Ankara binasının değeri ne kadar oldu?

Trabzon Sürmene’deki Ruhban Okulu onarılacak!

TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran bir vatandaş, Trabzon Sürmene'de yer alan Ruhban Okulu’nun onarılıp tekrar kullanıma açılmasını talep etti. Sürmene'deki Ruhban Okulu’nun turizme kazandırılması kararı çıktı...

Yatırımda dolar ve altının alternatifi ne?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Yatırımda dolar ve altının alternatifi ne?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 16 maddelik analizi...

Yaşar Topluluğu Eskişehir'de 8. okulunun temelini attı!

Yaşar Topluluğu bünyesinde yer alan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığı ile eğitime ve sanata katkı vermeye devam ediyor. Vakıf, 8. okulunun temelini Eskişehir Tepebaşı ilçesinde attı...

Beykoz Yeşil Okul Projesi'nde ödüller verildi!

Beykoz’daki 33 ilköğretim okulunun katılımıyla bu yıl 6.sı düzenlenen Yeşil Okul Projesi’nde dereceye giren okul ve öğrenciler 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ödüllendirildi.

Isparta Kara Havacılık Okulu'nun yüzde 92'si bitti!

Ankara'da bulunan ve taşınacağı Isparta'da 3 milyon metrekarelik alanda inşa edilen Kara Havacılık Okulunun yüzde 92'si tamamlandı.

Petkim Konteyner Limanı Eylül'de faaliyete girecek!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, “Limanı eylül ayında açmayı hedefliyoruz.28 yıllığına limanın işletmesini dünyanın en büyük konteyner elleçleme firması olan APM üstelenecek. En büyük özelliği Pire Limanı'nın alternatifi olacak” dedi.

Kütahya Emet Cevizdere İlköğretim Okulu yıkılıyor!

19 Mayıs 2011 Simav depreminde zarar gören Kütahya’nın Emet Cevizdere İlköğretim Okulu’nun yıkımına başlandı. Yıkılan Cevizdere ilköğretim okulunun yerine çalışmalar tamamlandıktan sonra yeniden modern bir okul yapılacak.

5.Levent Torunlar GYO daire fiyatları 386 bin TL’den başlıyor!

Torunlar GYO mülkiyetinde Nisan 2015'te başlayan 5.Levent projesinin inşaatının bitiş tarihi 2017 yılı olarak öngörülüyor.Projede 1+1,2+1,3+1,4+1'e kadar bütçeye uygun pek çok daire alternatifi sunuluyor

Saf GYO Üsküdar'da MEB ile birlikte okul inşa edecek!

Saf GYO Üsküdar Ünalan Mahallesinde İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünce inşa edilmek istenen 32 derslikli orta öğretim okulunun, 24 derslik karşılığı gelen kısmı inşa edecek.

Seha Yapı'dan komşusuyla birlikte ev almak isteyenlere yüzde 2 indirim!

GELECEGİN projelerini üreten Seha Yapı, farklı projesindeki konutlar için 10'dan fazla ödeme seçeneğiyle herkesi ev sahibi yapıyor. Firma ‘Kendin Seç, Kendin Öde Menü’ alternatifi sunuyor..

VIP Kurtköy Evleri'nde 50 ay 0 faizle! 325 bin TL'ye 2+1!

2 oda 1 salon dairelerin fiyatlarının 325 bin TL'den başlangıç gösterdiği VIP Kurtköy Evleri'nde yer alan daireler için 50 ay faizsiz vadelendirme seçeneğinin yanı sıra birçok ödeme alternatifi sunuluyor.

Bursa Orhangazi'nin ilk özel okulunun temeli 30 Ağustos'ta atılacak!

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde özel kolej açılacak. Coşkun Öztürk, Orhangazi’nin ilk özel kolejini yapmak üzere kurulan Orhangazi eğitim Yatırımları A.Ş.’ye genel koordinatör oldu.

ruhban okulunun alternatifi kapandı Haberi

ruhban okulunun alternatifi kapandı

Devletin Heybeliada Ruhban Okulu’na alternatif olarak kurduğu İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dünya Dinleri Kültürü Bölümü sessiz sedasız kapatıldı. Bölümde kurulduğu 1999 yılından beri tek bir öğrenci bile eğitim görmedi.


stanbul Üniversitesi Dünya Dinleri Kültürü Bölümü, açılması için yıllardır hukuk mücedelesi verilen Heybeliada Ruhban Okulu’na alternatif olarak açılmıştı. Ruhban Okulu’nun açılması tartışmaları gündeme geldiğinde, dönemin Başbakan Yardımcısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Bülent Ecevit’e ‘Azınlıklara yönelik din adamı yetiştiren bölümler de Türkiye’de açılmalı’’ önerisi getirdi. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da görüşü alınarak, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde 1999 yılında Dünya Dinleri Kültürü Bölümü kuruldu. Bölüm Başkanlığına ise tanınmış ilahiyatçılardan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz getirildi. İlahiyat Fakültesi bünyesinde açılan bölüm daha kurulduğu günden itibaren ‘Ruhban okuluna alternatif...