01 / 07 / 2024

Ruhsat almayan projelerde satış yasak

Ruhsat almayan projelerde satış yasak

Yeni Tüketici Kanunu, konutzede oluşmasını engellemek için ruhsat almayan projelerde satışı yasakladı, ancak bazı inşaat firmaları yasağı delmenin yolunu senetli satışta buldu. Kanun ile firmaların ofisinde yapılan satış sözleşmesi geçersiz sayılıyor

MEB'den ruhsat almayan yurtlar kapatılacak!

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile her ne ad altında olursa olsun, öğrenci barınma hizmetlerine ilişkin faaliyetlerin Milli Eğitim Bakanlığından alınacak ruhsat olmadan yürütülmesi halinde brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası uygulanacak ve bu yerler valilikçe kapatılacak.

Yapı ruhsatı almayan satıcılara ceza miktarı arrtı!

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un hükümlerine aykırı hareket edenlere uygulanacak idari para cezalarının 1 Ocak'tan itibaren yüzde 5,58 artırılarak uygulanacağını belirtti.

2015 yılında villa projeleri için ruhsat başvurusu azaldı!

İnşaat firmaları bu yıl villa projeleri için ruhsat başvurusunu azalttı. Geçen yıl 15 bin 115 villa için ruhsat alınırken sayı bu yıl 10 bin 525’e geriledi. Bahçe hayali ise projelerde kat bahçesiyle giderildi.

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

İskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne yapılabilir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren Belediyenin İmar Müdürlüğü birimince düzenlenen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatını müteahhitin alması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne ya

Çukurova Belediyesi'nden TMMOB vizesi olmayan projeye ruhsat yok!

Çukurova Belediyesi, "Sağlıklı kent" hedefine yönelik olarak Türkiye'de bir ilke daha imza attı ve TMMOB bünyesindeki 8 meslek odasıyla protokol imzaladı. Ruhsat için başvuran projelerde TMMOB vizesini şartı aranacak...

Adana'da TMMOB vizesi olmayan projeye ruhsat yok!

Ruhsat için başvuran projelerde TMMOB vizesini şart koşan protokolle ilgili olarak Başkan Soner Çetin, “Çukurova Belediyesi, Oda Sicil Belgesi olmayan projelere artık inşaat ruhsatı vermeyecektir” dedi. Çetin’in yaklaşımı övgüyle karşılandı.

Konutta vergi müjdesi!

Gayrimenkul sektöründe satılamayıp biriken konut stoku, 2013 yılının başından itibaren ruhsat alan projelerde de uygulamaya konulan yüzde 8 - 18’lik vergi düzenlemesinde geri adım attırıyor.

Ruhsatsız projelerde ev satışı artık yasak!

Ruhsatsız projelerde ev satışı artık yasak ancak bazı inşaat firmaları yasağı delmenin yolunu senetli satışta buldu. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi.

Ruhsatsız projelerde satış yasak!

Yeni Tüketici Kanunu, konutzede oluşmasını engellemek için ruhsat almayan projelerde satışı yasakladı, ancak bazı inşaat firmaları yasağı delmenin yolunu senetli satışta buldu. Kanun ile firmaların ofisinde yapılan satış sözleşmesi geçersiz sayılıyor

Yeni Tüketici Kanunu ruhsatsız projelerde ev satışını yasakladı!

Ruhsatsız projelerde ev satışı artık yasak ancak bazı inşaat firmaları yasağı delmenin yolunu senetli satışta buldu. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi..

Ruhsatsız projelere dikkat!

28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu, konutzede oluşmasını engellemek için ruhsat almayan projelerde satışı yasakladı. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi.

Yeni Tüketici Kanunu ruhsatsız projelerde ev satışını yasakladı!

Yeni Tüketici Kanunu ruhsatsız projelerde ev satışını yasakladı. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi. Bazı firmalar ruhsattan önce sözleşme ile bazı firmalarda 'ön satış' diye kaparo alıyor.

Ruhsat almayan projelerde satış yasak Haberi

Ruhsat almayan projelerde satış yasak

Yeni Tüketici Kanunu, konutzede oluşmasını engellemek için ruhsat almayan projelerde satışı yasakladı, ancak bazı inşaat firmaları yasağı delmenin yolunu senetli satışta buldu. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, yapılacak düzenlemelerde sektörün gerçeklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Çelik, "Yeni yasayla inşaatta temel üstü seviyesine gelene kadar satış yapamıyorsun. 30 katlı bir yapıda bu süre 1 vıl. Bu kadar süre satış yapmadan beklemek şirketleri zorlayınca arka kapı aranıyor" dedi. Çelik, yeni düzenlemelerin inşaat sektörünü satyap sisteminden yapsat sistemine yönlendirilmesi durumunda sektördeki oyuncuların büyük oranda pazardan çekileceğini dile getirdi. Yeni kanunun illegal satışların da önünü açtığını belirten Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun ise, "Konut alıcısı tercihini ruhsatını alan projeden yana kullanmalı. Senetle...