26 / 11 / 2024

ruhsat şartları

ruhsat şartları

Bir binanın yapımına başlanmadan önce ilgili belediyeden ruhsatın alınması gerekiyor. Peki ruhsat alma şartları nelerdir, detayları haberimizde...

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

Emlakçılar dikkat! O tarih ertelendi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak işletmelerinin ruhsat şartlarının ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emlakçılar dikkat! Yetki belgesinde şartlar neler?

Emlak sektörüne yönelik yeni düzenlemeye göre yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. Peki yetki belgesi nasıl alınır? Şartları neler?

İmar affının şartları nelerdir?

İmar affında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, imar affının şartları nelerdir?

Şantiye şefi olmak için gerekli şartlar!

Şantiye şefi görev aldığı yapım işinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi alıyor. Yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, şantiye şefi olmak için gerekli şartlar nelerdir?

Bina ruhsat alma şartları!

Bir binanın inşa çalışmalarına başlanılabilmesi için müteahhit kişi veya firmanın yerine getirmesi gereken bazı yasal prosedürler bulunuyor. Peki, bina ruhsat alma şartları nelerdir? İşte gerekenler..

İnşaat ruhsatı alma şartları!

İnşaat ruhsatı, bir yapının inşaat çalışmalarına yasal olarak başlanılabilmesi için alınması zorunlu olan izin oluyor. İnşaat ruhsatı, ilgili belediye veya valiliklerden alınıyor. Peki, inşaat ruhsatı alma şartları nelerdir?

Yapı ruhsatı verme şartları!

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için alınması gereken ruhsat her projeye verilmiyor. Peki, yapı ruhsatı hangi durumlarda verilmez? İşte yapı ruhsatı verme şartları..

Kentsel dönüşüm inşaatları ruhsat alma yasasına yetişecek mi?

Yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile inşaat yapım süreçleri ile ilgili önemli kararlar alındı. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren ruhsat alma şartları değişiyor. Müteahhitler inşaatları yılbaşına kadar yetişmeye çalışıyor.

Arsaya ev yapma şartları nelerdir?

Arsaya ev yapmak için imar kanunu hükümlerine uyulması gerekiyor ve en önemlisi inşaat ruhsatının alınması gerekiyor.Peki arsaya ev yapma şartları nelerdir?İşte arsaya ev yapılması için gerekenler..

Yapı kullanma izninin şartları!

Yapı kullanma izni yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. Yapı kullanma izni almanın bazı şartları bulunuyor. İşte, Yapı kullanma izninin şartları!

İskan ruhsatı alma şartları!

Belediyelerden inşaat bitince alınabilen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatında tapu kaydı, bağımsız bölümlerin cinsleri, yer alıyor. İskan ruhsatı almak için bazı şartlara uyulması gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı alma şartları!

ruhsat şartları Haberi

ruhsat şartları

Ruhsat alma şartları nelerdir?

İzin belgesi anlamına gelen ruhsat, bir binanın yapımı için izin alındığını gösteriyor. Ruhsat almak için yapı sahipleri veya yasal vekilleri dilekçe ile belediye ve valiliklere müracaat edebiliyor. Peki ruhsat alma şartları nelerdir?


Ruhsat alma şartları nelerdir?

Başvuru dilekçesine sadece; tapu veya tapu kayıt sureti (müracaattan en fazla bir ay önce alınmış), imar çapı (müracaattan en fazla bir yıl önce alınmış), röperli veya yoksa ebatlı kroki ,mimari projeyi satatik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, ısı yalıtım raporu, numarataj krokisi, Belediye Gelirler Müdürlüğü emlakları eklenmesi gereklidir. İstenen harçlar yatırılarak inşaat ruhsat servisinden inşaat ruhsatı alınır. 


Ruhsat müddeti alındığı tarihten itibaren iki yıldır. İki yıl içinde başlanmayan inşaatlar için ruhsat yenilenmesi gerekir. Ruhsat alan bina beş yıl içinde bitirilemezse...