26 / 11 / 2024

ruhsat yenileme

ruhsat yenileme

Bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilinmesi için belediyeden ruhsat alınıyor. Zamanında inşaata başlanmayan ve bitirilmeyen yapıların ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatının ne zaman yenilenmesi gerekir?

Şehirlerde yapılaşmaya yeni düzenleme getirildi!

"PLANLI Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapı düzenine ait tanımların değiştirildiği yönetmelikle, imar planıyla belirlenen yapılaşma hakları, ölçüsüz ve kontrolsüz artı

Ruhsat yenileme ücreti 2021!

İmar Kanunu kapsamında yapı inşaatına 2 yıl içerisinde başlanması ve 5 yılda ise inşaatının tamamlanması gerekiyor. Aksi durumda ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

Bina ruhsat yenileme ücreti 2021!

İnşaat çalışmaları için ruhsat alınmasının ardından 2 yıl içerisinde inşaata başlanması ve 5 yılda tamamlanması şartı bulunuyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2020!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2020 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2019!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve bitirilemeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2019 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2018!

İnşaat ruhsatı yenileme işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? 2018 yılında tahsil edilecek yenileme - yeniden ruhsat alınmasına ilişkin ücretler ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harçları 2018!

Yapı inşaat ruhsatı alındıktan sonra belli süreler içinde inşaat tamamlanmazsa ruhsat geçersiz sayılıyor ve yenilenmedi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harçları 2018 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2017!

İnşaat ruhsatı altıktan sonra 2 sene içinde başlanması ve 5 sene içinde inşaatın bitirilmesi gerekiyor. Aksi durumda inşaatı ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2017 ne kadar?

Ruhsat yenileme işlemi nedir?

Kanunda belirtilen süre zarfı içerisinde inşaat çalışmalarına başlanılmayan veya bitirilmeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, ruhsat yenileme işlemi nedir? Nasıl yapılır?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2016!

İnşaat çalışmalarına süresi içerisinde başlanılmayan veya bitirilmeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2016 ne kadar oldu? İşte inşaat ruhsatı yenileme maliyeti 2016..

İnşaat ruhsatı yenileme işlemleri!

İnşaat ruhsatının geçerliliği için süresi içinde inşaata başlanması ve bitirilmesi gerekiyor. Peki, hükümsüz olan bir inşaat ruhsatı nasıl yenilenir? İşte inşaat ruhsatı yenileme işlemleri..

Bina ruhsat yenileme ücreti 2015!

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanması ve 5 sene içinde de bitirilmesi gerekiyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2015 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanmazsa ve 5 sene içinde de bitirilmezse inşaat ruhsatının gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme maliyeti 2015 ne kadar?

ruhsat yenileme Haberi

ruhsat yenileme

İnşaat ruhsatının ne zaman yenilenmesi gerekir?

Bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanılabilinmesi için belediyeden izin alınması gerekiyor. İmar mevzuatı gereğince; Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren 2 yıldır. 


Yapı inşaatına 2 sene içerisinde başlanılması ve 5 sene içerisinde ise bitirilmesi gerekiyor. Bu müddet zarfında yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp da her ne sebeple olursa olsun, başlama müddetiyle birlikte beş yıl içinde bitirilmediği takdirde verilen ruhsat hükümsüz sayılıyor. 


Bu durumda yeniden ruhsat alınması gerekiyor. Başlanmış inşaatlarda müktesep haklar saklıdır. 


İnşaat sahasında artış, bağımsız bölümlerin brüt alanında veya niteliğinde değişme olması halinde yeniden hesaplanacak harçtan evvelce ödenen harç tutarı, tenzil ediliyor. 


Yeni durumda hesaplanan harç tutarında azalma olması halinde iade yapılmaz. Diğer kanunlardaki muafiyet hükümleri saklıdır. Geçerlilik süresi biten inşaata yenileme ruhsatı nasıl alınır? İnşaat ruhsatı...