06 / 05 / 2024

Şehirlerde yapılaşmaya yeni düzenleme getirildi!

Şehirlerde yapılaşmaya yeni düzenleme getirildi!

"PLANLI Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapı düzenine ait tanımların değiştirildiği yönetmelikle, imar planıyla belirlenen yapılaşma hakları, ölçüsüz ve kontrolsüz artı



"PLANLI Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapı düzenine ait tanımların değiştirildiği yönetmelikle, imar planıyla belirlenen yapılaşma hakları, ölçüsüz ve kontrolsüz artırılamayacak.
Özel mülkiyetlerde yeşil alanların korunması için plan kararı dışında betonlaşmaya izin verilmeyecek. Avlular, iç bahçeler, açık havuzlar, zemin teraslarıyla otoparklar, taban alanı ve emsal hesabına dahil edilmeyecek.

RUHSATA SÜRE AYARI
Ruhsat yenileme başvurusu 5 yıllık ruhsat süresi içinde yapılan yapılarda, idarelerin onay tarihi 5 yıllık ruhsat süresini geçse dahi, yenileme ruhsatının ilk ruhsat alma tarihindeki plan ve mevzuat hükümlerine göre verilecek. 5 yıllık süre içinde ruhsat ve eklerine uygun olarak inşası tamamlanan ancak bu sürede yapı kullanma izni düzenlenmeyen ruhsatı hükümsüz hale gelen yapılara, denetim raporu hazırlanmak koşuluyla yeniden ruhsat düzenlenmeksizin yapı kullanma izin belgesi verilecek.

Sabah

Geri Dön