19 / 05 / 2024

ruhsatı olmayan daire satılır mı

ruhsatı olmayan daire satılır mı

İstanbul’da özel bir hastanede görev yapan bir doktor ve eşi, ‘ek iş’ olarak daire pazarlamaya başladı. Çift, bir inşaat firmasının yaptığı daireleri, belli bir kâr payı koyarak sattı. İkili hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile 7 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul'da olmayan otelden daire satılıyor!

Emlak karşılığı konut satışı Türkiye içinde veya dışında yaşayan yabancılara yönelik de güvenilir olmayan ilanların çoğalmasına sebep oldu. Bir otelin adı kullanılarak verilen ilanda odalar devre mülk gibi satışa sunuluyor ve karşılığında vatandaşlık vaat ediliyor. İşte detaylar...

Konut üretiminde toparlanma işareti! 2'nci çeyrekte ruhsat verilen daire sayısı yüzde 31.3 arttı! 

Konut üretiminde toparlanma işaretleri gelmeye başladı. Açıklanan rakamlara göre, 2'nci çeyrekte ruhsat verilen daire sayısı yüzde 31.3 arttı. İşte detaylar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Kayseri'de geçici ruhsatı alınmış, projesi hazır 112 daire 6 dükkan satılıyor!

Kayseri İli Kocasinan Belediyesi Kocasinan İmar A.Ş., Kayseri'de Geçici Ruhsatı Alınmış Projesi Hazır 112 Daire 6 Dükkan için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

O rakamlar açıklandı! Yapı ruhsatı verilen bina ve daire sayısındaki düşüş şok etti!

Bu yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yapı ruhsatı verilen daire sayısı yüzde 27,9, bina sayısı yüzde 22,5 oranında azalış gösterdi.

Üsküdar Salacak'ta ruhsatı olmayan kafeler yıkıldı!

Yıkım esnasında bir kafenin çalışanları yıkımı durdurmak için iş makinesinin önüne atladı. Yıkım yapan görevliler ve kafe çalışanları arasında kavga çıktı. 

Kat mülkiyeti olmayan daire alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde belediyede iskanlı görünen ancak kat irtifaklı olan dairenin satın alınmasının sorun yaratıp yaratmayacağını kaleme aldı. 

12 metrekarelik penceresiz evin kirası 1200 TL!

Kadıköy'de 5 katlı binanın bodrumunda 1 odalı 12 metrekarelik penceresi olmayan daire için kiralık ilanı verildi. Daire için aylık 1200 TL isteniyor. 

2020'nin ilk 6 ayında 212 bin 231 daire için yapı ruhsatı verildi!

Belediyeler tarafından 2019'da 122 bin 752 daire, 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde de 212 bin 231 daire için yapı ruhsatı verildi.

Yetki belgesi olmayan işletmeler emlakçılık yapamayacak!

1 Eylül 2020 tarihinden sonra yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve emlakçılık yapamayacak.

ruhsatı olmayan daire satılır mı Haberi

ruhsatı olmayan daire satılır mı

İstanbul’da özel bir hastanede görev yapan bir doktor ve eşi, ‘ek iş’ olarak daire pazarlamaya başladı. Çift, bir inşaat firmasının yaptığı daireleri, belli bir kâr payı koyarak sattı. Satış sözleşmesinde B. çiftinin imzaları yer aldı. Ancak, satışını yaptıkları daireler teslim edilmedi. Dahası, satışı yapılan dairenin ruhsatta da yer almadığı anlaşıldı. Doktor ve eşi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İkili hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile 7 yıl hapis istemi ile dava açıldı. 


İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan özel bir hastanede görevli Uzman Dr. Mustafa B. (50) ile başka bir hastanede görevli eşi Seyhan B. (34), kendi meslekleri dışında, daire pazarlama işine de yöneldi. B. çifti, ağırlıklı olarak Esenyurt’ta konut yapan O. İnşaat’ın dairelerinin satışını yapmaya başladı. Çift ile inşaat firması arasındaki anlaşma 2010 yılına...