30 / 04 / 2024

Ruhsatsız konutların satışı yasaklandı

Ruhsatsız konutların satışı yasaklandı

28.05.2014 tarihi itibarı ile yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu ile tüketicilere yeni haklar tanındı ve kanuna göre ruhsatsız konutların satışı yasaklandı.Yatırımcıların topladıkları ön talep ya da kaparolar da yasadışı kalacak...

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Selahattin Şahin'den Uzundere Konutları depremzedelere satılsın çağrısı!

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin İzmir depreminden sonra Uzundere Konutlarına yerleştirilen depremzedelere konutların satılması yönünde yazılı önerge verdi.

Kızılbük Thermal Wellness Resort 2. Etap Mart 2022'de ön satışta!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'teki Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin 72 bin metrekarelik inşaat alanına sahip 2. etabındaki 782 adet konut için inşaat çalışmalarına başlandı. Projedeki konutlar Mart 2022'de ön satışa sunulacak...

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

Markalı konutların satışında peşinat kullanımı yüzde 68'e çıktı!

Merakla beklenen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2021 sonuçları resmen açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, Markalı konutların satışında peşinat kullanımı yüzde 68'e çıktı...

TOKİ en ucuz konutlarını satışa çıkardı!

Bu zamana kadar binlerce kişiyi ev sahibi yapan TOKİ, Türkiye'nin çeşitli şehirde bulunan en ucuz konutlarını satışa çıkardı. Üstelik fiyatları ise 131 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i yıkıldı!

Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ''Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir'' dedi.

Trabzon'daki ruhsatsız binalar için imar barışı fırsatı!

Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından kırsal kesimlerde bulunan ruhsatsız binaların imar barışı uygulamasından yararlanması için çağrı yapıldı.

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Kocaeli Yıldız Konutları’ndaki iş yerleri dönüşüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yuvam Akarca Mahallesi’nde yer alan Yıldız Konutları’nın işyerleri dönüştürecek, yaşam ve spor merkezi haline getirecek.

Manisa Halıkent TOKİ Konutları'nda satışlar hızlandı!

TOKİ tarafından Manisa Halıkent'te inşa edilen konutların satışları devam ediyor. 151 daireden 36'sı hala satılmadı. Satışlar hızlandı.

Adana Yüreğir'de konutların yüzde 80'ninden fazlası ruhsatsız!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kentsel dönüşümün dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu Yüreğir'deki konutların yüzde 80'ninden fazlası deprem yönetmenliğine uygun olmayan ve ruhsatsız yapılardan oluşan konut olduğunu belirtti.

Batman'daki 1472 konutlarının satış şartnamesi hakkında uyarı yapıldı!

Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, önümüzdeki ayın sonunda 1472 konutun anahtar tesliminin yapılacağına dikkat çekti ve ekledi; “Konutların satış şartnamesinde devir yasağı var. Kimse adına olan konutu devredemez.” dedi.

Ruhsatsız konutların satışı yasaklandı Haberi

Ruhsatsız konutların satışı yasaklandı

28.05.2014 tarihi itibarı ile yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu ile tüketicilere yeni haklar tanındı ve kanuna göre ruhsatsız konutların satışı yasaklandı. Konuyla ilgili detayları Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz  “Yeni Tüketici Kanunu ile inşaat şirketleri, müşterilerine ön bilgilendirme formu göstermek zorunda. Burada ruhsat başta olmak üzere proje bilgileri gösterilecek. Daha önceden şirketlerin ofislerinde yapılan satış sözleşmeleri artık geçersiz. Yeni kanunla sözleşmeler sadece noterde yapılacak. Proje teslim edilene dek sözleşmede şerh bulunacak. Bu şerhte hangi daire kim tarafından ne zaman satın alınmış bilgileri yer alacak. Yatırımcıların topladıkları ön talep ya da kaparolar da yasadışı kalacak” şeklinde açıkladı. 



Denge...