02 / 05 / 2024

Selahattin Şahin'den Uzundere Konutları depremzedelere satılsın çağrısı!

Selahattin Şahin'den Uzundere Konutları depremzedelere satılsın çağrısı!

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin İzmir depreminden sonra Uzundere Konutlarına yerleştirilen depremzedelere konutların satılması yönünde yazılı önerge verdi.



Uzundere Konutları tartışmaları devam ediyor. Egedesonsöz' de yer alan habere göre; İzmir'de 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında depremzedeler  İzmir  Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan Uzundere Konutlarına yerleştirilmişti. Dairelerin depremzedelere satıması yönünde  MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin yazılı önerge verdi.

İzmir'de Seferihisar bölgesinde bulunan Samos Fay Hattı'nda meydana gelen 6,9 şiddetindeki deprem sonrası şehir genelinde binlerce ev büyük, az hasarlı ve hasarlı olarak çeşitli hasar kayıtları tutulmuştu.

Bu durumda büyük hasarlı ve deprem sırasında evleri yıkılan  vatandaşlar için yeni ev arayışı başladı. Doğal afet sonrası harekete geçen  Büyükşehir Belediyesi belediyeye ait olan Uzundere'deki konutlarını ve ortağı olduğu Hilton'u  depremde evlerini kaybeden vatandaşlara açma kararını aldı.

Selahattin Şahin den Uzundere Konutları depremzedelere satılsın çağrısı!

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi vatandaşlar için bazı yardımlar yapılacağını duyurmuştu. Duyurulan yardımlarda; evlerde kullanılacak mobilya, elektrik ve su ücretleri yer alıyordu.

DEPREMZEDELERE KONUT SATIŞINDA ÖNCELİK VERİLECEKTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaşanan bu süreçte konuyla ilgili açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı: "30 Kasım'dan itibaren oraya yerleştirdiğimiz vatandaşların bütün eşyaları sağlandı, elektrik ve suyunun tamamını Büyükşehir karşılıyor. Biz Vatandaşlara eğer memnun kalıp evi gibi hissettiyse, içinde eşyası da mevcut, eğer ev sahibi olmak isterse bunları onlara satmak
istiyoruz. 224 aile var, bunlar burada öncelikli olacak"

MHP'Lİ ŞAHİN YAZILI ÖNERGE VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in açıklamasının sonra 10 ay geçmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Selahattin Şahin harekete geçti.
Şahin "Şu an İzmir'in şu an en önemli gündemi deprem ve kentsel dönüşüm. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin deprem sonrasında çeşitli gayretleri var. Konutlara vatandaşlar yerleştirildi. Biz bu konutlara yerleştirilen vatandaşlara oturduğu konutların  TOKİ  şartlarında uygun fiyat uzun vadeli şekilde satılmasını öneriyorum. Bu süreç hızlandırılmalı" diye konuştu.

Selahattin Şahin den Uzundere Konutları depremzedelere satılsın çağrısı!

MHP'li Şahin'in İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sunduğu yazılı önergede şu ifadeleri kullandı: "Bugüne kadar IBB tarafından kentsel dönüşüm ile 960 adet bağımsız bölümün dönüşümü tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir. Bu rakamın İzmirli vatandaşlarımızı depreme
hazırlamaktan çok uzak olduğu hepimizin malumudur. Yapılan dönüşüm hamleleri ve bütçede ayrılan payların bu sorunu kısa vadede çözemeyeceği aşikardır.
30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde, evleri yıkılan ya da hasar görenler ile İBB'nin kentsel dönüşüm konusunda sebep olduğu gecikmeler sebebiyle birçok vatandaşımız mağduriyet yaşamaktadır.
Depremzede vatandaşlarımızın bir kısmı, mülkiyeti İBB'ye ait konutlarda yaşamlarını sürdürmektedirler. Deprem ve kentsel dönüşüm mağduru vatandaşlarımızın sorunlarını bir nebze çözebilmek adına, mülkiyeti İBB'ye ait konutların uygun fiyat ve uzun vadeyle, talep eden
vatandaşlarımıza satışının yapılabilmesi için gereğini arz ederim. Saygılarımla."

İzmir deprem konutları fiilen teslim edilmedi iddiası!

İzmir deprem konutları teslim edildi! 


Geri Dön