01 / 05 / 2024

rum ortodoks Aya Haralambos Kilisesi

rum ortodoks Aya Haralambos Kilisesi

1832 yılında Çeşme'de inşa edilen Aya Haralambos Kilisesi restore edilip, kültür merkezi haline getirildi...

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Çanakkale'deki tarihi çan kulesi restore edilecek!

Çanakkale'deki tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin zamanla yıpranan ve depremden zarar gören 28 metrelik çan kulesi, aslına uygun şekilde restore edilecek.

Aya Yorgi yarın açılıyor!

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. 

Kadıköy Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki hata düzeltildi!

Kadıköy'de Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi'ndeki tarihi hata düzeltildi.İmar planlarına sinagog olarak yazılan Rum Ortodoks Kilisesiyle ilgili hata, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kaldırıldı.

Kadıköy REXX Sineması AVM mi olacak?

Kadıköy’ün ünlü “REXX Sineması’nın yıkılıp yerine AVM yapılacağı” iddiası üzerine harekete geçen sinemaseverler, Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na yürüdü

Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve hipodrom restore edilecek!

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesinin altındaki hipodromun ortaya çıkarılması ve 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin restore edilmesiyle çalışma yapılacağını açıkladı.

Tarihi Demirciler Çarşısı yıkılacak mı?

Aya Yorgi ve Aya Analipsiz Rum Ortodoks Kiliseleri ve Mektepleri Vakfı tarafından alınan ; Tarihi Bakırköy Demirciler ve Balıkçılar Çarşısı'nın yıktırılıp yerine otopark yapılması karan buruk bir şenlikle protesto edildi.

Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi yine açılamadı!

Gökçeada Rum Cemaati 18 Nisan 2014 tarihinde İmroz Eğitim ve Kültür Derneği’ni kurarak okulların yeniden açılması için “sivil toplum” mücadelesi veriyor. Eski adı Aya Todori olan Özel Gökçeada Rum İlkokulu’nda bu yıl da zil çalacak.

Taksiyarhis Kilisesi, Rahmi Koç Sanayi Müzesi olarak kapılarını açtı!

Ayvalık Ali Bey Adasında 1873 yılında Rum Ortodoks cemaati tarafından Metropol Kilisesi olarak inşa edilen Taksiyarhis Kilisesi, 2 yıllık onarımın ardından Rahmi Koç Sanayi Müzesi olarak kapılarını halka açtı.

Yeniköy Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na ait binada yangın çıktı!

Yeniköy Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na ait 2 katlı ahşap binada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yoğun dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Konut Fiyat Endeksi Ocak'ta bir önceki aya göre yüzde 1,15 arttı!

Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE), ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,15, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,93 oranında arttı.

Rum okulu yeniden hizmete açılacak!

Gökçeada Rum okulunun 49 yıl sonra yeniden açılmasına, Milli Eğitim Bakanlı onay verdi. Ancak okulun yeniden açılabilmesi için 12 öğrencinin kayıt yaptırması gerekiyor...

Aya Haralambos Kilisesi kültür merkezi oldu!

1832 yılında Çeşme'de inşa edilen Aya Haralambos Kilisesi restore edilip, kültür merkezi haline getirildi...

rum ortodoks Aya Haralambos Kilisesi Haberi

rum ortodoks Aya Haralambos Kilisesi
Rum Ortodoks ibadethanesi olarak hizmet verilmek üzere 1832 yılında çeşme'de inşa edilen Aya Haralambos Kilisesi, restore edilerek, kültür merkezi olarak hizmete açıldı. 2 milyon TL harcamayla yenilenen kilise, kültür merkezi olarak hizmet...