02 / 05 / 2024

Rum yetkili kapalı maraş açıklaması

Rum yetkili kapalı maraş açıklaması

Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) Rum daimi temsilci Andreas Mavroyannis yaptığı açıklamada 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın Türkler tarafından açılma safhasına getirildiğini ve engel olunmadığını belirtti.

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Rum yetkili açıkladı: Maraş açılma safhasına geldi, engel olunmadı!

Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) Rum daimi temsilci Andreas Mavroyannis yaptığı açıklamada 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın Türkler tarafından açılma safhasına getirildiğini ve engel olunmadığını belirtti.

Kapalı Maraş'ın yerleşime açılması hakkında bildiri oluşturuldu! 

Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı toplantısında uzman ekiplerin çalışması sonrasında bir sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride, "Kapalı Maraş'ın, Rum tarafı ile yapılacak müzakerelerde pazarlık unsuru olmaktan çıkarılması gerektiği" işaret edildi...

İsteyen Kapalı Maraş'ta mülklerine yerleşebilecek!

Türk tarafının yönetiminde açılması için çalışmalar gerçekleştiren Kapalı Maraş ile ilgili açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kıbrıs Rum tarafına, 'İsteyen mülklerine yerleşebilecek, dönmek istemeyen satabilecek' çağrısında bulundu.

Büyükada Rum Yetimhanesi restorasyona giriyor! 

1964 yılından bu yana kapalı olan Büyükada Prinkipo Rum Yetimhanesi restorasyona giriyor. Maliyetin yaklaşık 50 milyon dolar olması bekleniyor...

Kıbrıslı Rum Andreas Lordos, Maraş'ı miras bıraktı!

KIBRIS kapalı Maraş’ta otelleri kaldığı için AİHM’e 115 milyon Euro’luk dava açıp Türkiye’den 22 milyon EURO alan 88 yaşındaki Kıbrıslı Rum Andreas Lordos, Güney Kıbrıs’ta tedavi gördüğü hastahanede öldü.

Türkiye'den rekor tazminat isteyen Rum hayatını kaybetti

Kapalı Maraş’ta otelleri kaldığı için KKTC Mal Tazmin Komisyonu’na 115 milyon Euro'luk dava açan 88 yaşındaki Kıbrıslı Rum Andreas Lordos, tedavi gördüğü hastahanede hayatını kaybetti.

Gökçeada Rum okulu yeniden açılacak!

Gökçeada'da 1964 yılında öğrenci kalmadığı için kapatılan Gökçeada Rum azınlık okulunun, 49 yıl sonra yeniden açılmasına onay verildi...

Yunanistan, Rum bankalarının şubelerini satın alacak!

Yunanistan'daki Kıbrıs Rum bankalarına ait şubelerin satın alınması için düğmeye basıldı...

Erguvan Turizm'in Gren Plata Club Otel'i 2013 sezonunda kapalı!

Erguvan Turizm Yatırımları, şirketlerine ait, Marmaris'te yer alan Gren Platan Club Otel & SPA 2013 sezonunda kapalı olduğubu bildirdi.

Açık ve kapalı otoparklar pazar yeri olarak da kullanılabilecek!

Büyük kentlerdeki belediyelere ait açık ve kapalı otoparklar pazar yeri olarak da kullanılabilecek

Rum yetkili kapalı maraş açıklaması Haberi

Rum yetkili kapalı maraş açıklaması

Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) Rum daimi temsilci Andreas Mavroyannis yaptığı açıklamada 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın Türkler tarafından açılma safhasına getirildiğini ve engel olunmadığını dile getirdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Maraş’ın yerleşime açılması faaliyetlerinin devam ettiğini, uzun zaman önce başladığını belirten Mavroyannis, "Maalesef bizim tarafın ve özellikle uluslararası toplumun sert ve güçlü tepkisi olmazsa, yakın gelecekte bir gün kendimizi tersine çevrilmesi zor emrivakilerle karşı karşıya bulacağız" diye konuştu.

'TÜRKİYE'YE KARŞI SERT TUTUM ALINMADI'

Rum medyasına konuşan Mavroyannis, Türkiye'nin attığı adımlar karşısında ilerleme sağlayamama nedeninin Rum dış politikasının başarısızlığı olmadığını söyledi.

Mavroyannis, geniş deneyime sahip büyük bir ülke olmadıklarını, zor bir çevrede var olmaya ve dayanaklarını artırmaya çalıştıklarını belirtti.

Rum gazetecilerin, "O zaman beklenti çıtasını neden yükselttik?" sorusuna ise Mavroyannis, "Olanaklarımızı abarttığımızı...