15 / 05 / 2024

Rumeli Hisarı onarımı

Rumeli Hisarı onarımı

İstanbul'un en önemli tarihi simgelerinden biri olan Rumeli Hisarı bakımsızlık nedeniyle kapalı tutuluyor. Hisarda restorasyon çalışmaları ne zaman başlayacak?

Rumeli Hisarı'nda 25 milyon TL'ye icradan satılık apartman hissesi!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Rumeli Hisarı Mahallesi 1468 ada, 49 parselde kayıtlı apartmanın 1/2 hissesi 25 milyon TL'ye icradan satılıyor...

Vakıf GYO Rumeli Hisarı revize değerleme raporu 2019!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı revize edilen İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Rumeli Hisarı Mahallesinde bulunan gayrimenkule ilişkin değerleme raporunu yayınladı...

Rumeli Hisarı'na esaslı onarım yapılmalı!

İstanbul'un en önemli tarihi simgelerinden biri olan Rumeli Hisarı bakımsızlık nedeniyle kapalı tutuluyor. Hisarda restorasyon çalışmaları ne zaman başlayacak?

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapımı Metrostav Ankara İnşaat'ın!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapım ihalesini Çek firması Metrostav Ankara İnşaat kazandı. Firma, hat inşaatı için 114 milyon 392 bin 854 lira teklif verdi.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı için Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı istasyon yapımı kapsamında Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı. Park, istasyon yapımı için saç levhalarla çevrildi.

TOKİ Rumeli Hisarı 615 hait ve 20 konut ihalesi bugün!

TOKİ İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Rumeli Hisarı Mahallesi'nde 615 Adet HAİT, 2 Adet 53 Üniteli Misafirhane, 20 Adet Komutan Konutu ile Müştemilat İnşaatı ihalesi bugün gerçekleşecek.

TOKİ Rumeli Hisarı 615 adet HAİT ihalesi 7 gün sonra!

TOKİ İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Rumeli Hisarı Mahallesi 615 Adet HAİT, 2 Adet 53 Üniteli Misafirhane, 20 Adet Komutan Konutu ile Müştemilat İnşaatı ihalesi 7 gün sonra yapılacak.

TOKİ Beşiktaş Rumeli Hisarı Mahallesi'nde yenileme yapacak!

TOKİ İstanbul İli Beşiktaş İlçesi Rumeli Hisarı Mahallesi 615 Adet HAİT, 2 Adet 53 Üniteli Misafirhane, 20 Adet Komutan Konutu ile Müştemilat İnşaatını ihale edecek.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı detayları belli oldu!

850 metre uzunlukta planlanan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı, 2018 yılında işletmeye açılacak. İşte projenin tüm detayları...

Emlak Konut'un Rumeli Hisarı'ndaki arsasına ait değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Beşiktaş İlçesi, Rumeli Hisarı Mahallesinde yer alan 1 adet parsele ilişkin değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Rumeli Hisarı onarılıyor!

Ana giriş kapısı, merdiven basamakları ve burçlarında tahribat tespit edilen Rumeli Hisarı' nın, konser alanı dahil can güvenliği nedeniyle kapatılan bazı bölümlerinde onarım çalışmaları başladı

Rumeli Hisarı Maya Sitesi'nde 2 milyon TL'ye satılık daire!

İstanbul Rumeli Hisarı Maya Sitesi'nde bulunan 134 metrekare yüzölçümüne sahip daire İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından 2 Şubat 2015 günü saat 09:00 ile 09:10 arası ihale ediliyor.

Beyoğlu bölge mezarlıkları bakım onarım ve çevre düzenleme işi ihalesi!

Beyoğlu bölge mezarlıkları bakım onarım ve çevre düzenleme işi ihale edilecek. İhale 13 Şubat 2014 tarihinde saat 10:30 'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek...

Rumeli Hisarı onarımı Haberi

Rumeli Hisarı onarımı

Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethinden hemen önce yaptırılan Rumeli Hisarı bakımsızlıktan dökülüyor. Hisarda bir türlü hayata geçirilemeyen restorasyon projesi çalışmalarının ne zaman başlayacağı bilinmiyor.  

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEP) tarafından 23 Haziran 2014 tarihinde inceleme yapılmıştı. Yapılan incelemenin ardından hazırlanan rapor ve uzmanların tüm uyarılarına rağmen, aradan geçen beş yıllık sürede bakım, onarım çalışmaları bir türlü hayata geçirilmedi.

Rumeli Hisarı'nın, dış cephesindeki duvarların bir kısmında ayrışma ve çatlaklar oluştuğunu, surlardan fışkıran ağaç ve bitkilerin tarihi yapıya zarar vermeye devam ettiği görülüyor. Bazı bölümlerde taşların kırıldığı, merpenlerde aşınmalar da mevcut. İBB ve Hisar’da görevli yetkililer, söz konusu restorasyon proje ihalesinin İBB iştiraklerinden BİMTAŞ şirketi...