16 / 05 / 2024

rumelihisarı Boğazkesen Camisi

rumelihisarı Boğazkesen Camisi

Fatih döneminde Rumelihisarı’yla birlikte inşa edilen ve 18’inci yüzyılda yıkılan Boğazkesen Camisi’nin yapım çalışmaları devam ediyor. 7 yıl öncesine kadar konserler verilen alanda inşa edilen caminin Ağustos’ta tamamlanması planlanıyor.

Boğa Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Boğa Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Said Boğazkesen tarafından kuruldu.

Çam Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Çam Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Boğazkesen tarafından kuruldu.

Vintage Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Vintage Gayrimenkul Anonim Şirketi Beyoğlu'na Gökhan Boğazkesen tarafından kuruldu.

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı imar planı değişikliği onaylandı!

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

İstanbul'un ilk camisi hizmete açıldı!

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'da yaptırdığı ilk cami Rumeli Hisarı'ndaki mescit, Boğazkesen Fetih Mescidi adıyla restore edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mescidin açılışını gerçekleştirdi.

Orhan Gencebay: Rumelihisarı’ndaki evimi satmadım!

Samsunlu bir grup tarafından tehdit edildiği için Rumelihisarı’ndaki Boğaz manzaralı dairesini 4.5 milyon dolara sattığı iddia edilen Orhan Gencebay, “Hayatımda hiç tehdit almadım” dedi.

Bandırma Misakça Camisi için çalışmalar başladı!

Bandırma Misakça Camisi için çalışmalar başlatıldı. Öncelikle mahalle halkının ibadetlerini yerine getirebilmesi için, mahalle girişinde bulunan boş bina, Belediye ekiplerince düzenlenerek bir ibadethane olarak hizmete sunulacak.

Ahmet Nazif Zorlu’nun Rumelihisarı’ndaki villası projeye aykırı mı?

Ahmet Nazif Zorlu’nun Rumelihisarı’nda “2. grup tescilli tarihi eseri müze yapacağım diye alarak havuzlu villa yaptığı” iddiası belgelendi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü projeye aykırı uygulamalar yapıldığını saptadı.

Adana Çifte Minare Camisi yüksek binaların arasında kayboldu!

Adana’nın ilk çifte minareli camisi artık hiçir yerden görünmüyor. Mehmet Nuri Sabuncu tarafından yaptırılan Adana’daki cumhuriyet döneminin en önemli eserlerinden Çifte Minare Camisi, etrafını çevreleyen yüksek binaların arasında adeta boğulmuş durumda.

Boğazkesen Mescidi'nin inşaatı Eylül'de bitecek!

Rumeli Hisarı'ndaki mescidin inşaatında sona gelindi Rumeli Hisarı içinde yeniden ihya edilen fethin ilk camisi Boğazkesen Mescidi'nin inşaatında sona gelindi, mescidin gövde ve iç inşaatı tamamlandı.

Boğazkesen Mescidi'nin inşaatında sona gelindi!

Rumeli Hisarı içindeki fethin ilk camisi Boğazkesen Mescidi'nin inşaatında sona gelindi. Mimar Han: "Tiyatro sahnesinin başka bir yere taşıması da söz konusu. Kaldı ki şu an sahnenin orada olması artık bir şey ifade etmiyor" dedi.

2006 yılında Rumelihisarı'na cami!

Rumeli Hisarı'nda, konser platformunun bulunduğu yerde Sultan Mehmed'in 1452 yılında yaptırdığı Boğazkesen Camisi (Ebu'l Feth Camisi), 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar inşa edilecekmiş.

rumelihisarı Boğazkesen Camisi Haberi

rumelihisarı Boğazkesen Camisi

2008 YILINA kadar konser alanı olarak kullanılan Rumelihisarı’nda 18’inci yüzyılda yıkılmış Boğazkesen Camisi’nin yeniden yapım inşaat çalışmaları devam ediyor. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) olan alanda Haziran ayında başlayan inşaat çalışmalarının sponsoru İstanbul Kubbe Derneği. Fatih Sultan Mehmet döneminde hisardaki muhafızların ibadet ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan camiden günümüze sadece minaresinin bir kısmının kaldığını söyleyen Mimar Barış Han şunları anlattı:


CAMİNİN TAM ŞEKLİ BİLİNMİYOR


“Çalışmalara başlamadan önce yapının alt kısmında bulunan sarnıç bölümündeki kalıntılar incelendi. Bu kalıntılarda caminin duvarlarının izleri belirlendi. Bunun üzerine bir plan çıkarıldı. Caminin tam şekli konusunda günümüze ulaşan bir çizim bulunmamaktadır. Sadece minarenin bir kısmı ayakta kalmış. Minarenin kenarlarında cami duvarlarının kalıntıları bulunuyor. Bu kalıntılar bizim için bir göstergedir. Caminin yapımında kullanılan kireç taşları Çatalca’da hazırlandı. Tuğlalar ise...