23 / 07 / 2024

Rumkale nereye bağlı

Rumkale nereye bağlı

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Gaziantep'in Nizip ve Yavuzeli ilçesi ile Şanlıurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçesi sınırlarında bulunan Rumkale'nin, turizme kazandırılması amacıyla başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.

Avrupa Konutları Başakşehir nereye yapılacak?

Avrupa Konutları Başakşehir nereye yapılacak? Avrupa Konutları Başakşehir Kayaşehir'de 882 ada 1 parselde inşa edilecek. Avrupa Konutları Başakşehir 1.etapta 603 daire, 17 dükkan olacak...

Emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?

Emlak vergisi mükellefleri yıllık vergilerini senede iki taksitte ödeyebiliyor. 2015 yılı 2. taksit ödemeleri Kasım ayında başlayacak. Peki, emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?

TOKİ Esnaf Evleri başvurusu nereye yapılacak?

Esnafın geleceğinin garanti altına alınacak TOKİ Esnaf Evleri başvurusu nereye yapılacak? TOKİ Esnaf Evleri başvuru şartları neler?

Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanlarda hafta içi ve hafta sonu gürültü saatlerine uyulması gerekiyor. Peki, apartmanda bu saatlere uymayan ve sürekli gürültü yayan maliklere ne yapılır? Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Emlak vergisi 2. taksidi nereye ödenir?

Emlak vergisi konut sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödenen bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi 2. taksidi nereye ödenir?

El yazılı vasiyetname nereye verilir?

El yazılı vasiyetnamelerde, vasiyetçi bütün vasiyetnameyi başından sonuna kadar kendi el yazısıyla yazması gerekiyor. Peki, el yazılı vasiyetname nereye verilir?

Kiracı gürültü yapıyorsa nereye şikayet edilir?

Kimi zaman apartman dairesi kiralayan kiracılar yaptıkları gürültü nedeniyle komşularına rahatsızlık verebiliyor. Bu duruma kiracının ev sahibi de müdahale etmeyebiliyor. Peki, kiracı gürültü yapıyorsa nereye şikayet edilir?

Tapu harcı nereye yatırılır?

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen hizmet karşılığında, alıcı ve satıcı tarafından tapu masrafı olarak bilinen tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı nereye yatırılır?

Kira depozitosu nereye yatırılır?

Mal sahibi ile yapılan anlaşma sonucunda, kira sözleşmesi imzalamanız ve ilk kira ile birlikte depozito ödemesi yapılması gerekiyor. Peki, kira depozitosu nereye yatırılır?

2015 tapu harcı nereye ödenir?

Gayrimenkul alım-satımı yapacak kişilerin merak ettiği konuların başında tapu harcı geliyor. Peki, 2015 tapu harcı nereye ödenir?

Riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

Riskli yapı, riskli alan içinde yada dışında kalan ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkılma veya ağır hasar görme ihtimali olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, riskli yapı başvurusu nereye yapılır?

İrtifak hakkı için nereye başvurulur?

Gayrimenkul üzerinde, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan hak sahibine yararlanma yetkisi sağlayan hak türüne irtifak hakkı deniyor. Peki, irtifak hakkı için nereye başvurulur?

Kentsel dönüşüm başvurusu nereye yapılır?

Kentsel dönüşümde riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilerek yıkım süreci başlıyor. Peki, kentsel dönüşüm başvurusu nereye yapılır? İşte kentsel dönüşüm süreci..

Rumkale nereye bağlı Haberi

Rumkale nereye bağlı

GAZİANTEP'İN Nizip ve Yavuzeli ilçesi ile Şanlıurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçesi sınırlarında bulunan, Urartu, Babil, Sümer, Selçuklu ve Osmanlı gibi medeniyetlerin izlerini taşıyan Rumkale, Merzimen Çayı'nm Fırat Nehri'ne döküldüğü yerde, sarp kayalıklarla çevrili yüksek bir tepede bulunuyor. Rumkale ve çevresi, tarihi kalıntılarının yanı sıra Fırat Nehri boyunca doğal güzellikleriyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.  Hristiyanlar tarafından kutsal sayılıyordu Hristiyanlar tarafından da kutsal sayılan Rumkale'yi, Hazreti İsa'nın havarilerinden Johannes'in (Yuhanna) Roma Dönemi'nde mesken tuttuğu ve kayadan oyma bir odada İncil nüshalarını çoğalttığı rivayet ediliyor. Doğu ve balı tarafındaki sur duvarlarında onarım yapılan kalenin kuzeyinde yer alan ve 13. yüzyılda Yakubi Azizi Barşavma'nm, adına inşa ettirdiği Barşavmâ Manastırı'nda da kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. 


Doğa ile tarihin buluştuğu mekan...