02 / 07 / 2024

Rus Bilim ve Kültür Merkezi ankara

Rus Bilim ve Kültür Merkezi ankara

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesinin, sadece iki ülkenin yararına değil, barışa, huzura ve istikrara da katkı sağlayacak çok önemli ve anlamlı ilişkiler olduğunu söyledi.

Helios Bilim Ve Teknoloji Anonim Şirketi kuruldu!

Helios Bilim Ve Teknoloji Anonim Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Gizem Uysal tarafından kuruldu.

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK bünyesine 214 aday araştırmacı aranıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre BİLGEM, SAGE ve RUTE için görev almak üzere araştırmacılar alınacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı belirli süre görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacağını duyurdu.

Kuraklık ve hastalıklara dayanan bitki üretimi Sivas'ta devam ediyor! İlk buraya ekildi!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nde  yer alan akademisyenlerden bazıları kuraklık ile mücadele için bazı çalışmalar başlattı.

Demiroğlu Bilim ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Demiroğlu Bilim ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Pendik ve Tuzla 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Pendik ve Tuzla İlçeleri, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüs Alanı Amaçlı İmar 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yeni binasına taşınıyor!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Eylül ayında yeni binasına taşınmaya hazırlanıyor. 

Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının devredileceği iddiası TBMM'de!

İzmir Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının imam hatip okuluna devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Rus piyasalarında kayıplar artarak devam ediyor!

Yeni tip koronavirüs salgını ve petrol fiyatlarında devam eden aşağı yönlü baskı nedeniyle Rus rublesi ve borsasındaki düşüş bu haftanın ilk gününde devam ediyor.

Tüm BİLSEM'lere 1000'er kitaplık kütüphane kurulacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada altı ay içerisinde tüm Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) en az 1000 kitaptan oluşan kütüphanelerin açılacağını söyledi.

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...

Bayrampaşa yeni yatırımlarla ulaşımın merkezi olacak!

AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Atila Aydıner, “Gerçekleştireceğimiz yeni projelerle Bayrampaşa’yı teknolojinin üssü, çilesiz ulaşımın merkezi, bilim ve sanatla dolu bir ilçe haline getireceğiz." dedi

Samsun Atakum'a Bilim ve Teknoloji Merkezi inşa edilecek!

Cumhur İttifakı'nın Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin yaptığı açıklamada Atakum'a Bilim ve Teknoloji Merkezi inşa edeceklerini söyledi.

Rus Bilim ve Kültür Merkezi ankara Haberi

Rus Bilim ve Kültür Merkezi ankara


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesinin, sadece iki ülkenin yararına değil, barışa, huzura ve istikrara da katkı sağlayacak çok önemli ve anlamlı ilişkiler olduğunu söyledi.


Ankara'daki Rus Bilim ve Kültür Merkezi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin tarafından hizmete açıldı.


TBMM Başkanı Çiçek, kültür merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesinin sadece iki ülkenin yararına olmadığını, barışa, huzura ve istikrara da katkı sağlayacak çok önemli ve anlamlı ilişkiler olduğunu belirtti. 


Türkiye ile Rusya'nın, Avrasya coğrafyasının iki önemli ülkesi olduğunu vurgulayan Çiçek, "İki ülke arasındaki ilişikler ne kadar sıklaşır ve derinleşirse bölgede barışın tesisi ve istikrarın sürdürülmesi bakımından önem arz etmektedir. Bizim açımızdan Rusya...